ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Haziran 2013 Çarşamba 13:08

Kocaoğlu: "Yasal protestonun yanındayım"


 Taksim Gezi Parkı eylemlerini değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Hatalı karar verdiğine ikna olmak, bunun toplumda herhangi bir kesime zarar vereceğini ya da toplum tarafından kabul görmediğini anlayıp özür dilemek, eksik bir düşünce ve değerlendirmeyle verdiğin karardan dönmek bana göre erdemdir." dedi.

Protestoların üç beş ağaç için yapılmadığını, sokağa dökülmenin sebebinin geçmiş uygulamalardaki ekonomik ve sosyolojik kötü gidişler olduğunu öne süren Kocaoğlu, "Başbakan'ın alkolden koruma güdüsüyle yaşam tarzına, felsefesine müdahalesi çok etkiledi. 'İki ayyaşın yaptığı yasa.' dedi, ardından kimleri kastettiğini söylemedi. Algıyla yönetiliyorsak eğer, bu algı içinde toplum da 'iki ayyaştan' kimi algıladıysa ama siz onları ima etmediyseniz o zaman, 'Ben yanlış anlaşıldım, bunları kastetmedim.' diye açıklama yapacaksınız. Başbakan'ın yurtdışına çıkarken bile yapıcı mesaj vermemesi, tansiyonu düşürmek için çaba göstermemesi toplumu bu noktaya getirdi." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın, "Yüzde 50'yi evde zor tutuyorum." sözlerini de eleştiren Başkan Kocaoğlu, bu üslubun doğru olmadığını ifade etti. Göstericilerin "çapulcu" olarak adlandırılmasını eleştiren Kocaoğlu, AK Parti ilçe binalarını yakanları kınadığını söyledi. "Göstericileri CHP kışkırtıyor." şeklindeki söylemlerin doğru olmadığını, kendisinin protesto gösterilerine, "Siyasi rant elde etmek için katıldı." denmemesi için iştirak etmediğini aktaran Kocaoğlu, "Arap baharına öykünerek 'Türk baharı' dendi, bunlar son derece yanlış. Bu konudaki abartılı yorumlara katılmıyorum. Türk insanının sağduyusuna güveniyorum. Protestosunu yapacaktır ama ne yüzde 50'si kalkıp evinden çıkıp bugün protesto yapanların karşısına dikilecektir ne de bugün protesto yapanlar, marjinallerin yaptığına itibar edecektir. Burada Anadolu insanının sağduyusu galip gelecektir. Yeter ki bu sağduyuyu, bu tepkiyi, protestoyu yöneticilerimiz, liderler ve siyasi kadrolar doğru yorumlasın ve tansiyonu düşürsün." dedi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER