ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 12:49

Kılıçdaroğlu’ndan sağduyu çağrısı

Kılıçdaroğlundan sağduyu çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kobani eylemleri ile ilgili sağduyu çağrısında bulundu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kobani eylemleri ile ilgili olarak vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunurken “Geldiğimiz nokta gerçekten de acı dolu bir noktadır” dedi.

Manisa programı nedeniyle havayoluyla İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD’i protesto için düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin, Adnan Menderes Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin, Ortadoğu bataklığını kendi ülkesinin içine çektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, izinsiz gösterilerle ilgili sükunet ve sağduyu çağrısı yaparak “Geldiğimiz nokta gerçekten de acı dolu bir noktadır” dedi.

“TÜRKİYE BİR ANLAMDA BATAĞA SAPLANDI”

Yanlış dış politikanın iç barışı bozacağını defalarca söylediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Bütün vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, sakin olun. Türkiye büyük bir ülkedir kendi sorunlarımızı aşabiliriz. Yeniden adeta sıkıyönetim ilan edildi. Hükümete çağrım şu, dış politikanı yeniden gözden geçir. Yanlış dış politikanın içeride huzursuzluk ve kargaşa yaratacağını defalarca dile getirdik ama her seferinde duymazlıktan geldiler ve her seferinde CHP’yi suçladılar. Oysa bizim her söylemimiz doğruydu. ’Yanlış bir dış politika izliyorsunuz’ dedik. ’Bu dış politika Türkiye’ye yarar getirmez’ dedik. ’Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin’ dedik. ’Ortadoğu bataklık değildir’ diye bize cevap verdiler. Bugün geldiğimiz nokta gerçekten de acı dolu bir noktadır. Türkiye, Ortadoğu bataklığını kendi ülkesinin içine çekti. Yani bir anlamda bataklığa saplandı. Her şeye rağmen insanlarımızı sağduyuya davet ediyorum."

“TÜRKİYE’DE KARGAŞAYI BAŞLATIRSINIZ”

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ’şiddet misliyle karşılık bulur’ açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şöyle karşılık verdi: “Bu ifade son derece tehlikeli. Şiddet şiddetin doğurduğunu devleti yönetenlerin bilmesi gerekiyor. İktidarın vatandaşı sağduyuya, sükunete davet etmesi gerekir. ‘Şiddeti misliyle bastırırım’ dediğiniz an Türkiye’de kargaşayı başlatırsınız, daha tehlikeli sonuçların doğmasına yol açarsınız.”

“DEVLET İNTİKAMLA YÖNETİLMEZ”

Kılıçdaroğlu, bayrak ve Atatürk büstlerine yönelik saldırılarla ilgili de bu toplumun iki ortak değeri olduğunu, bunlara saygı duymayanın bu topraklarda yerinin olmadığını belirterek, bu ortak değerler dışında insanlar arasında farklı görüşler olabileceğini ifade etti. "Kargaşa çıkarmanın hiçbir şekilde mazeret gösterilecek bir yanı olmadığını" ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Kargaşaya hepimiz karşı çıkmalıyız. Hükümetin yanlış politikalarını biliyoruz. Bu politikaların ülkeyi kaosa sürüklediğini biliyoruz. Bundan ciddi endişe duyuyoruz. Ama bütün bunlara rağmen ülkesini seven bir siyasal partinin genel başkanı olarak vatandaşlarımı sağduyuya, sükunete davet ediyorum. Bu hükümete de ’şapkanı al önüne koy’ diyoruz. ’Türkiye’nin yönü Ortadoğu bataklığı değildir, çağdaş uygarlıktır’ dedik, biz yönümüzü yüzyıllardır batıya döndüren bir toplumuz. Neden bizi Ortadoğu bataklığının içine sürüklediniz. Hâla o kavgayı sürdürüyorlar küçük çocuklar gibi. Devlet intikamla yönetilmez, şiddetle yönetilmez, akılla, mantıkla yönetilir."
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER