ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2013 Cumartesi 20:20

Kılıçdaroğlu’ndan 'Reyhanlı' açıklaması

Kılıçdaroğlundan Reyhanlı açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da onlarca kişinin hayatını kaybettiği patlama sonrası açıklama yaptı.


Suriye'ye kara harekatının ve çözüm sürecinin konuşulduğu şu günlerde Reyhanlı hain bir saldırının hedefi oldu. Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği iki ayrı patlama sonra siyasilerden de üst üste açıklamalar gelmeye başladı.

Patlama ile ilgili olarak hükümetin dış politikada izlediği yolu sorumlu bulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hain saldırıyı “insanlık dışı” olarak niteledi.

Patlamayı gerçekleştirenleri lanetlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu hükümetin dış politikasını gözden geçirmesi gerektiğini savundu.

"SALDIRININ SORUMLUSU HÜKÜMETTİR"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu sorumlu tuttu.

Muharrem İnce, memleketi Yalova'da Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Şu ana kadar 41 ölü, 100 yaralı var. Hiç sorumlu aramaya gerek yok. Bunun sorumlusu hükümettir. Bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunun sorumlusu Davutoğlu’dur." diyen İnce, "Hatay barış kentiydi, Hatay’ı savaşın üssü haline getirdiler. Ülkenin sınırları delik deşik olmuş, şu geldiğimiz noktaya bakın Allah aşkına. Şimdi de hükümet yetkilileri utanmadan, bazen yalanlıyorlar, bazen kabul ediyorlar, Amerika’nın kara harekâtına destek vereceklermiş. Sen Amerika’nın kara harekâtına destek vereceğine ülkenin sınırlarını koru. Bir ülkenin sınırları, bir ülkenin namusudur. Ülkenin geldiği noktaya bakın." dedi.

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren İnce, "Suriye politikası tam bir rezalettir. Bu ülkenin emniyeti nerede, güvenlik güçleri nerede, istihbarat teşkilatları nerede? Yani barış kenti olan Hatay, savaşın üssü konumuna gelmiş, bombalar insan parçaları havalarda uçuşuyor, ülkenin geldiği noktada bu Dışişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Hükümet aklını başına toplamalıdır. Hükümet bu noktada, Suriye politikasını bir kez daha gözden geçirmelidir. Bu politika doğru değildir. Bu politika ülkeyi bir kaosa sürüklemektedir, ülkeyi sıkıntıya sokmaktadır. Hatay tedirgin, Türkiye tedirgin, hükümet uyuyor. Hiç başka sorumlu aramaya gerek yok. Bunun sorumlusu hükümettir, bunun sorumlusu Başbakan’dır, bunun sorumlusu Davutoğlu’dur." ifadelerini kullandı.
 

PATLAMA SONRASI GELEN İLK GÖRÜNTÜLER

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER