ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Aralık 2013 Salı 19:05

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Kılıçdaroğlundan ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yolsuzluk operasyonu hakkında ilk kez konuştu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bu sabah başlayan yolsuzluk operasyonu hakkında açıklama yaptı.

Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kent girişindeki Birlik Parkı'nda partililer tarafından karşılandı. 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul merkezli operasyonla ilgili bir soru üzerine, yolsuzluk konusunda yapılan her operasyonu, her haberi yakından takip ettiklerini belirtti.

Operasyonun kapsamının oldukça geniş olduğunun anlaşıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu nedenle grubumuzda kriz masası oluşturduk. Milletvekillerimiz olayı yakından takip edecek. 'Endişeniz var mı? diye sorarsanız; Deniz Feneri savcılarının başına gelen inşallah bu savcıların başına gelmez. Olayı yakından takip ediyoruz ve takip etmeye de devam edeceğiz" dedi.

"Operasyon Cemaat-Hükümet kavgası olarak nitelendiriliyor. Bu konuda neler söylersiniz" şeklindeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

BİZ O KONUYA GİRMİYORUZ

"Biz o konulara girmiyoruz. Rahmetli Uğur Mumcu derdi ki; 'Katil katildir. Katilin sağcısı solcusu olmaz" Yolsuzluk yapan kimse onun üzerine gitmek zorundayız. 'Efendim böyle mi oldu şöyle mi oldu? Varsa bilgi, varsa do göreceğiz, isteyeceğiz. Eğer kim yolsuzlukların üzerine gidiyorsa, kul hakkı yiyenlerin üzerine gidiyorsa, onlara destek vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin görevi zaten bu. Bize her türlü eleştiri gelebilir. Her türlü şekilde eleştirebilirler ama hiç kimse şu eleştiriyi CHP'ye getiremez; 'CHP'liler kul hakkı yiyor' diyemez. Bu konuda çok hassasız, çok duyarlıyız. O nedenle bu olayı yakından izleyeceğiz."

Kılıçdaroğlu, Hakan Şükür'ün istifasıyla ilgili bir soruyu; "O konu partinin kendi iç meselesi, yani AKP'nin kendi sorunudur. O konuya girmek istemiyorum. Bu sorunun muhatabı, sayın Şükür'dür" şeklinde cevapladı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN..

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER