ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Eylül 2014 Pazartesi 16:07

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na cevap!

Kılıçdaroğlundan Davutoğluna cevap!

Kemal Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun ’muhatapları’ benim açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Yeni MYK’nın ilk toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun ’muhatapları’ benim açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun muhalefet liderlerinin muhatabının kendisi olduğu yönündeki açıklamaları ile ilgili, “Biz Davutoğlu’ndan bir başbakan gibi davranmasını isteriz. Kukla başbakan olmasını istemeyiz” dedi.

Yeni MYK’nın ilk toplantısında CHP Lideri Kılıçdaroğlu değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu koşulları bildiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu süreçte en büyük sorumluluğu taşıyacak partinin CHP olduğunu belirterek, "Bu sorumluluğun bilincinde hareket edeceğimizi, zaman zaman siyasal tartışmalar yaşansa da CHP olarak önümüzdeki süreçte ağırlıklı olarak projelerimizi kamuoyunun gündemine getireceğiz. Çünkü vatandaş kavgadan bıktı. Çözüm istiyor, dünya kadar derdi var. Borç batağının içinde çocuğu, kızı işsiz. Dolayısıyla bizim Türkiye’yi aydınlığa çıkaracak, vatandaşı rahatlatacak projelerle toplumun önüne çıkmamız lazım. Önümüzdeki süreçte bunu göreceksiniz” diye konuştu.

"KUKLA BAŞBAKAN OLMASINI İSTEMEYİZ"

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Başbakan Davutoğlu’nun “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin muhatabı artık benim, Cumhurbaşkanı değil” sözlerini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, “Ben 30 Ağustos’ta bundan sonra muhatabımız hükümettir, Başbakan Ahmet Davutoğlu’dur. 30 Ağustos’ta söyledim, o yeni öğrenmiş. Bu da bir aşama, elbette ki bizim muhatabımız hükümet olacaktır. Demokrasilerde olması gereken de budur. Cumhurbaşkanlığı makamı farklı, başbakan makamı farklıdır. Biz Davutoğlu’ndan şunu da bekleriz; bir başbakan gibi davranmasını isteriz. Kukla başbakan olmasını istemeyiz. Kişiliğinin gereğini yapmak durumundadır. Ben ülkeyi yönetiyorum, ülkeyi yönetirken bütün sorumluluklar bendedir. Ben bağımsız karar alacağım ve bunu uygulayacağım diyorsa bir sorunumuz yok. Bu yüzden ben Davutoğlu’nun adli yılın açılış törenine gitmemesini eleştirmiştim. Cumhurbaşkanı kırgınlık göstermiş olabilir, gitmemiş olabilir ama başbakanın gitmesi gerekiyordu. O nedenle başka bir otoriteden bağımsız olarak Davutoğlu’nun ben ülkeyi yönetmeye talibim, ülkeyi yöneteceğim, bu konuda sorumluluk bende demesini ve bunu eyleme dökmesini bekliyorum” cevabını verdi.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER