ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2013 Cuma 10:25

Kılıçdaroğlu'na Brüksel'de tokat gibi Erdoğan cevabı!

Kılıçdaroğluna Brükselde tokat gibi Erdoğan cevabı!

Çeşitli temaslarda bulunmak için Brüksel'de bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan hakkındaki sözleri AB'nin başkentini karıştırdı.


Kemal Kılıçdaroğlu ile Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ortak bir basın toplantısı düzenledi. Swoboda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında kendisine yönelik sorular bitince, bir kısmına Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Sosyalist Grup toplantısına geri döndü.

Ne olduğuyla bu kısa arada oldu. Kılıçdaroğlu, Reyhanlı saldırısına ilişkin konuşurken Başbakan Erdoğan'ı Beşşar Esad'a benzetti.

KILIÇDAROĞLU: "KATİL ERDOĞAN!"

Swobada'nın yokluğunda soruları cevaplandırmaya devam eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Reyhanlı'da ölen 51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan 'dır. Onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. İstiyorsa gitsin Reyhanlı'da yurttaşlara sorsun. Hatay'da sorsun, Kırıkhan'da sorsun, Samandağ'da sorsun, İskenderun'da sorsun. O masum insanların ne günahı vardı- Kalkmış CHP'yi suçluyor, 'CHP, Esed rejimini destekliyor'. Hiçbir zaman baskıcı hiçbir rejimi desteklemedik. Tıpkı AK Parti hükümetini desteklemediğimiz gibi."

Esad ile Erdoğan'ın "baskıcı" olduklarını ve aralarında "ton farkı" bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ne fark var aralarında demokrasi açısından" diye sordu.

"ERDOĞAN İLE ESAD KIYASLANAMAZ"

Swoboda daha sonra yaptığı açıklamada ise, Erdoğan'ı Esad'la kıyaslayan herhangi bir açıklamanın sadece yanlış anlama olduğunu vurgulayarak, "Politikaları meşru olarak eleştirilse de Erdoğan, Suriye halkına yönelik savaş ve teröre devam eden Esed'le kıyaslanamaz" ifadesini kullandı.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I NEDEN YALNIZ BIRAKTINIZ?"

Suriye konusuna da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, ‘‘Recep Tayyip Erdoğan’ı neden yalnız bıraktınız? Bu soruyu da benim sormaya hakkım var eğer söz verdiyseniz. Çünkü Sayın Başbakan’a göre Batılılar söz verdiler, bizi ileriye sürdüler, biz gittik ama Batılılar bizi yalnız bıraktı. Niye yalnız bıraktınız o zaman Sayın Başbakanı?’’ sözleri ile eleştiride bulundu. Türkiye’nin Ortadoğu bataklığına itilmek istendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ‘‘Türkiye yönünü Batıya dönmüş, çağdaş uygarlığa dönmüş bir ülkedir. Bir Ortadoğu ülkesi değildir. Olmamalıdır’’ şeklinde konuştu. 

SWOBODA- KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ İPTAL OLDU

AP Sosyalist Grubu Başkanı Hannes Swoboda'nın Türkiye saati 18.00’de Kılıçdaroğlu’yla yapacağı ikili görüşme de iptal edildi.

İPTALE CHP'DEN JET AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Brüksel'de temaslarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'ı Esed ile kıyaslayan açıklamaları nedeniyle Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ile ikili görüşmesinin iptal olmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkanı'nın, Türkiye'nin dış politikasına ilişkin bir Türk gazetecinin sorduğu soruyu yanıtladığını söyleyen Loğoğlu, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlükler bağlamındaki eksikliklere işaret etmek amacıyla Sayın Başbakan Erdoğan ile Suriye rejiminin başındaki Beşşar Esed arasında bir paralellik kurmuştur. Kurduğu paralelliğin, Sayın Swoboda'da bir rahatsızlık yarattığını öğrendik" dedi.

Bu rahatsızlığı Swoboda ile görüşmeye gittiklerinde, yardımcılarından öğrendiklerini belirten Loğoğlu, Kılıçdaroğlu'nun, rahatsızlığını ifade eden Swosoda ile görüşmenin uygun olmayacağı ve yarar sağlamayacağı kanaatiyle görüşme yerinden ayrıldığını aktardı.

Faruk Loğoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bulunduğumuz çatı Avrupa Parlamentosu. Avrupa Parlamentosu, hangi değerleri savunan bir kurumdur. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler, haklar, hukuk, her şey ama özellikle de ifade özgürlüğü. Dolayısıyla bu çatı altında herhangi bir anlamda ifade özgürlüğünün, 'Şurası fazlaydı, burası eksikti' tartışmalarının çok yararsız olduğunu, çok yanlış olduğunu ve çok aykırı olduğunu, hele hele bir Sosyal Demokrat Grubu'nun başkanlığını yapan deneyimli bir politikacıya yakıştıramadığımızı belirtmek isterim. Sadece ifade özgürlüğüne saygı duyulması gerektiğini ve bu saygının herkes tarafından, Swoboda dahil, gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz." 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER