ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Eylül 2014 Salı 08:07

Kılıçdaroğlu: O savcıların gücü yetmez

Kılıçdaroğlu: O savcıların gücü yetmez

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcıları’nın 25 Aralık yolsuzluk operasyonuyla ilgili verdiği takipsizlik kararının CHP olarak peşini bırakmayacaklarını söyledi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcıları’nın 25 Aralık yolsuzluk operasyonuyla ilgili verdiği takipsizlik kararının CHP olarak peşini bırakmayacaklarını söyledi. Parti olarak yolsuzlukların takipçisi olacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “25 Aralık yolsuzluk dosyasını kapatmaya o savcının veya savcıların gücü yetmez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yolsuzluk dosyalarının takipçisi olacağız.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen geleneksel ‘Barışa Çağrı Festivali’ne’ katıldı. Maslak Tim Show Center’da gerçekleştirilen programa Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Gazeteci Tuncay Özkan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yerel halk danslarıyla başlayan programda CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Şafak Pavey türkü söyledi. Barış mesajları veren Pavey’e barışı simgeleyen zeytin fidesi hediye edildi.

Programda kısa bir süre söz alan Kemal Kılıçdaroğlu, Harabi’nin ‘Kandil geceleri kandil oluruz. Kandilin içinde fitil oluruz. Hakkı göstermeye delil oluruz. Fakat kor olanlar görmez bu hali’ dizeleriyle barış mesajları verdi. Programdaki kısa konuşmasının ardından salondan ayrılan Kılıçdaroğlu, aracına ilerlediği sırada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun 25 Aralık yolsuzluk operasyonuna İstanbul Cumhuriyet Savcıları tarafından takipsizlik kararı verilmesiyle ilgili sorusuna Kılıçdaroğlu, “25 Aralık tolsuzluk dosyasını kapatmaya o savcının veya savcıların gücü yetmez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yolsuzluk dosyalarının takipçisi olacağız.” diye cevap verdi.

















 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER