ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Ağustos 2013 Çarşamba 13:20

Kılıçdaroğlu: "Direk üstünü çizeceğim!"

Kılıçdaroğlu: "Direk üstünü çizeceğim!"


Yerel gazete temsilcilerine Ankara Atlı Spor Kulübü'nde iftar yemeği veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada basının sorularına cevap verdi ve Ergenekon davasını değerlendirdi.

"YARGIÇLARIN ÇOCUKLARI İLERİDE UTANCAK"

Kılıçdaroğlu, "Onlar mahkeme değil, orda oturan yargıç değil. Yargıç siyasi baskıyla değil vicdanıyla karar verir. Silivri yargıçları vicdanlarıyla karar vermediler. O yargıçların çocukları 10 yıl sonra ‘Benim babam Silivri yargıcıydı' diyemeyecek utanacak. Savunma hakkını kısıtlayana mahkeme denmez. 12 Eylül'de bile karşılaşmadığımız bir durum sanık yakınlarına duruşmayı izlememe yasağı getirdiler. Mahkeme kararını valinin açıkladığını hiç gördünüz mü? Yakınların gelemeyeceğini İstanbul valisi açıklıyor. Vali kimi temsil ediyor Başbakanı, Başbakan kim, davanın baş savcısı" diyerek Ergenekon davasını karara bağlayan hakimlere yüklendi.

"BİRBİRİNİ KARALAYARAK BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLANI ÇİZERİM"

Yerel seçimlerle ilgili sorular üzerine, yerel seçimlerde adaylığını koyacak olanlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Belediye başkan adaylığı için birbirini karalayanların üstünü direk çizeceğim. Bana projelerle gelsinler aksi halde birbirini karalayanlardan bize bir fayda gelmez. Bunu buradan ilan ediyorum" dedi.

Yerel seçimlerde CHP'nin MHP ile ittifak yapıp yapmayacağı sorusu üzerine de, "Bu tür haberleri gazetelerden okuyoruz. Yerel seçimlerde herhangi bir ittifak söz konusu değil. Biz her zaman ki gibi CHP amblemiyle seçimlere gireceğiz" ifadelerini kullandı. İstanbul için yerel seçimlerdeki adaylarının hala belli olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'de ve İstanbul'daki seçimler için iddialı olduklarını vurguladı.

"HABERAL EKİM'DE MECLİS'TE YEMİNİNİ EDER"

Ergenekon davasında dün serbest kalan Haberal'ın parlamento açılır açılmaz Ekim ayında milletvekili yeminini yerine getireceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bugün Haberal'la görüştüm. Onu her gördüğümde hocam neden tutuklandığınızı öğrenebildiniz mi diye sorardım. Bugün yine sordum hala öğrenemediğini söyledi" diye ekledi. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER