ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ocak 2013 Salı 15:15

"Kenan Evren bile bunu yapmadı"

"Kenan Evren bile bunu yapmadı"

ÇHD'ye yapılan polis baskınını eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu'dan Başbakan'a sert benzetme!


 

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. ÇHD'ye yapılan polis baskınını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Kenan Evren bile bunu yapmadı" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir başbakan demokrasiden şikayet ediyor. Parlamento ayak bağı diyor, yargı ayak bağı diyor. Böyle bir anlayış olabilir mi?

Kendisi başkanlık istiyor. Başkanlık sistemi ne demek. Başkanlık sisteminin ne olduğunu da bildiğinden şüpheliyim. O, başbakanken hangi yetkilere sahipse cumhurbaşkanı olduğunda da o yetkilere sahip olmak istiyor. Sen isteyebilirsin ama bu halk sana bunu vermeyecek

"AVUKATLARA OPERASYON DÜZENLENDİ"

Geldiğimiz noktaya bakın şimdi. Türkiye’de adalet vardır diyebiliyor muyuz? Yargıçları, savcıları, mahkemeleri kontrol altına aldılar. Çözemedikleri bir şey vardı. Avukatlar. Şimdi ne yaptılar avukatlara operasyon düzenlediler. Sizleri tutuklayacağız dediler. Evlerini bürolarını basıyorlar.

Onlar sizden daha yurtseverdir sayın Recep Tayyip Erdoğan unutma bunu. Toplu davalarla Türkiye'de sürek avı başlatmışlar. Ava çıkmış mübarekler.

Bir de bana diyorlar ki sen neden çıkıp Türkiye aleyhine konuşuyorsun diyorlar. Ne demişim içeride gazeteciler var demişim. Gerçekler acıdır. Recep Bey de bu gerçekleri kabul edecek.

"KENAN EVREN BİLE BUNU YAPMADI"

Kenan Evren bile bunu yapmadı. İlk kez yargı ayaklar altına alınmıştır. İlk kez adalet tartışılır hale gelmiştir.

Alacaksın avukatları istediğini gibi içer atacaksın. İşine gelince böyle. Deniz Feneri'nde böyle miydi. Kul hakkı mı yedin arkadan Recep bey var. Sana yargıç, savcı dokunamaz. Peki bu avukatlar neye bakıyorlardı? Bir faili meçhullerle ilgileniyorlardı. İki, cezaevlerindeki haksız uygulamalarla ilgileniyorlardı. Üç karakollarda işkence darp var mı bununla ilgileniyorlardı.

"ELBETTE ULUSALCILIYIZ"

Ama ne yaparsanız yapın çiçekleri ne kadar koparırsanız koparın baharın gelmesini önleyemeyeceksiniz "Elbette ki ulusalcıyız" Soruyorlar bize 'siz ulusalcı mısınız sosyal demokrat mısınız?' Cehaletin bu kadarına  bakın. Bizim altı okumuzdan biri milliyetçilik. Türkçesi ulusalcılık. Elbette ki ulusalcıyız.

Ama bizim ulusalcılığımız kafatasçılık değil. Biz başka ülkelerin taşeronu değiliz. Biz bu ülkede yaşayan herkesi kucaklıyoruz. Bizim ulusalcılık anlayışımız bu ülkenin çıkarlarına endekslenmiştir. Biz ulusalcıyız ama aynı zamanda sosyal demokratız. Çünkü bizim siyasetimizin odağında insan var.

Bizim anlayışımızda ne ezen ne ezilen insanca hakça düzen yatar. Ben sana bir soru sorayım: Hangi ülkenin taşeronluğunu yapıyorsun. Ulusalcıyız, devrimciyiz, halkçıyız. Hukuktan, insan haklarından, adaletten yanayız. "Kurtuluş Savaşı'nda etnik temizlik asla kabul edilemez".  Kurtuluş Savaşımız sırasında etnik temizlik yaptık diye bir düşünce asla ve asla kabul edilemez. Kurtuluş savaşı kolay verilen bir savaş değil. Binbir yoksulluk içinde verdik o savaşı biz.

Ege'nin efeleri ilk mücadeleyi başlatanlardır. O savaşı verdik çünkü topraklarımız işgal atındaydı. Mustafa Kemal o savaşın ardından "savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir" demişti. Sosyal demokrat olarak bütün inançlara düşüncelere saygılıyız biz. Partimizde görev alacak tüm arkadaşlarımızın bunu bilmesi lazım.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER