ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Ağustos 2013 Çarşamba 13:53

Kemal Kılıçdaroğlu, bayramdan sonra Irak'a gidiyor

Kemal Kılıçdaroğlu, bayramdan sonra Iraka gidiyor

Kılıçdaroğlu'nun Ortadoğu ziyaretleri yapacağını belirten Gürsel Tekin, Türkiye ile bölge ülkeleri arasındaki krizi Kılıçdaroğlu'nun barışçıl şekilde çözeceğini söyledi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı'ndan sonraki günlerde Irak'a gidiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Irak hükümetinin daveti üzerine bu ziyaretin gerçekleşeceğini belirterek, ziyaret tarihinin tam kesinleşmediğini kaydetti.

CHP MYK toplantısı devam ederken, parti genel merkezinde bir basın açıklaması yapan Gürsel Tekin, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ortadoğu ülkelerinden çeşitli davetler geldiğini kaydeden Tekin, hükümetin bölge politikalarını eleştirdi.

"AKP'NİN ORTADOĞU'DA DOSTU KALMADI"

Gezi parkı olayları olmadan önce iktidar partisi yetkililerinin televizyonlara çıkarak, ‘biz küresel oyuncularız’ dediklerini belirten Tekin, yine iktidar yetkililerinin ‘muhalefet bundan anlamaz’ dediğini savundu. Tekin, şöyle konuştu: “Küresel oyuncular ne yazık ki Türkiye’yi küresel oyuncak hale getirdiler. Elbette ana muhalefet olarak bu gidişattan çok rahatsız olduğumuzu, daha önce Genel Başkanımızın başkanlığındaki Arap Baharı toplantılarında düşüncelerimizi çok net ifade etmemize rağmen, ne yazık ki iktidar özellikle Ortadoğu'daki bu yanlış politikalara ısrarla devam ettiler. Şu anda geldiğimiz noktada, Türkiye demiyorum, Türkiye’nin her zaman dostu olacaktır, AKP’nin Ortadoğu’da tek bir dostu kalmadı.”

KILIÇDAROĞLU MISIR'A DA GİDECEK

Tam bu süreçte özellikle de Ortadoğu ülkelerinden Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na çeşitli davetler geldiğini aktaran Tekin, “Mısır’daki olaylar olmasaydı Sayın Genel Başkan'ın ilk ziyareti Mısır’a olmuş olacaktı. İnşallah milli iradenin hakim olduğu bir sürece geçildiğinde Mısır ziyaretini yerine getirecek.” dedi.

IRAK ZİYARETİNİN ARDINDAN TUNUS VE İRAN

Yine çok yakın zamanda Irak’a bir ziyaretin gerçekleşeceğini açıklayan Tekin, hükümetin daveti üzerine bu ziyaretin gerçekleşeceğini dile getirdi. Ziyaret tarihinin tam kesinleşmediğini kaydeden Tekin, üst düzeyde bir davet üzerine ziyaretin gerçekleşeceğini vurgulayarak, çeşitli programların olduğunu, bunları daha sonra paylaşacaklarını söyledi.

GÜRSEL TEKİN: "KILIÇDAROĞLU BARIŞÇIL ŞEKİLDE ÇÖZECEK"

Tekin, Tunus ve İran ziyaretlerinin de planlandığını belirterek, Kılıçdaroğlu’nun son dönemde Türkiye’nin Ortadoğu’da yaşadığı sıkıntıların tadilatı için, barışçıl tavırları ile çözeceğini bildirdi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER