ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Eylül 2013 Pazartesi 07:36

Kandil taktik yapıyor

Kandil taktik yapıyor

Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Başkent Kulisi'nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.


Kandil'in çözüm sürecine başından beri karşı olduğunu söyleyen Akdoğan 'Kandil taktik açıklamalarla hükümeti farklı bir yere çekmek istiyor olabilir' dedi.

Başbakan'ın siyasi başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi programında iç ve dış siyasetle ilgili önemli değerlendirmlerde ve açıklamalarda bulundu. Suriye'ye yapılacak müdahale ilgili konuşan Akdoğan 'Operasyon ne zaman olur bilemiyoruz. Kongre'de bunun konuşulması önemli bir aşama. BM'nin raporu önümüzdeki hafta açıklanmış olacak. Bunlar kritik aşamalar.' değerlendirmesinde bulundu.

Savaş istemedikleri gerekçesiyle müdahaleye karşı çıkanları eleştiren Akdoğan 'Savaş istemiyoruz sözleri boş şeyler. Orada zaten savaş var. Giderek derinleşen bir savaşı durdurmaya yönelik bir operasyon bu. 10 bin civarında çocuk ölmüş, Suriye tarihi çöküyor. Bunu bir savaş çığırtkanlığı olarak görülmemelidir. Bu Irak müdahalesi gibi değil. Kosova, Bosna'daki müdahale zulmü bitirici olmuştur. Nitelik önemli. Sonuca doğrudan etki edecek bir müdahale olmalıdır.' dedi.

YENİ TALPELER GELİR

Çözüm süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akdoğan birtakım açıklamalar ve gösteriler yapıldığını, bunların ucuz politik taktikler olduğunu belirterek, 'Hükümet kendi planladığı çerçevede adımlarını atıyor. Bu süreç tek paketle sonuca ulaşacak süreç değil. Yeni yeni talepler gündeme gelir' dedi.

PKK'NIN AÇIKLAMALARI YANLIŞ

Kandilin sürece başından beri karşı olduğunu kaydeden Akdoğan şöyle konuştu: 'İmralı'dan gelen açıklama sonrası karşı olmayı bıraktı. Kandil taktik açıklamalarla hükümeti farklı bir yere çekmek istiyor olabilir. Hükümetin posta koymasını bekleyenler yanılıyor. Hükümet tek başına yaparım demiyor. Meclis'te konuşuluyor, uzlaşı sağlanan konular var sağlanmayanlar da.'

Öcalan'ın sözü boşa çıkıyor

Diyarbakır'daki Nevruz konuşmasında verilen mesajın fikri oluşturduğunu söyleyen Akdoğan şöyle devam etti: 'Silahla değil siyasetle bu iş olacak diyorlardı. Son dönemlerde taktik gereği yine silahı öne çıkaran bir açıklama var. Bu tür konuları konuşmak sürece zarar verir, umutları söndürür. Bu konuların çok fazla konuşulmamısını düşünüyorum. Süreç sonsuza kadar sürecek bir süreç değil. Halkın benimsemesi ve siyasi kanadın birlikte hareket etmesiyle sonuçlanacak bir süreçtir. Göstermelik adımlar değil örgütün daha ciddi bir adım atması gerekir. Öcalan'ın sözünü boşa çıkarmamalıdırlar.'

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER