ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Nisan 2014 Çarşamba 20:42

Kalkınma Bakanı Yılmaz Tahran'da

Kalkınma Bakanı Yılmaz Tahranda


Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 24. Dönem Toplantısına katılmak üzere İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile görüştü.
İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan Yılmaz-Cihangiri görüşmesinin ayrıntılarına göre, iki ülke arasında özellikle özel sektördeki iş birliğinin arttırılması ele alındı.

Türkiye ve İran özel sektörünün sahip olduğu iş birliği potansiyeline işaret eden Cihangiri, "Her iki ülkenin üst düzey yöneticilerinin iradesi özel sektörlerin karşılıklı olarak iş birliklerini arttırmaları yönündedir" değerlendirmesinde bulundu.
Görüşmede KEK toplantılarının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cihangiri, bölgenin iki büyük ve etkili ülkesi Türkiye ile İran'ın karşılık iş birliğini artırıp, derinleştirmesi durumunda uluslararası arenada yapıcı bir rol üstlenebileceklerini ifade etti.

Yerel seçimlerde kazandığı başarıdan dolayı AK Parti'yi kutlayan Cihangiri, iki ülke arasında imzalanan KEK Protokolüne ilişkin, "Türk-İran İş Konseyi eski protokolleri de incelemeli ve şayet bunların uygulanması konusunda engeller var ise bu engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarda bulunmalıdır" ifadesini kullandı.

Tahran'daki temeslarını ve KEK toplantılarını son derece olumlu ve verimli olarak değerlendiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da geçen Ocak ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyareti sırasında imzalan tercihli ticaret anlaşmasına ilişkin, "Bu anlaşma iki ülke arasındaki iş birliği alanlarını büyük ölçüde artırabilecek kapsamlı bir belgedir" değerlendirmesini yaptı.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER