ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Eylül 2014 Perşembe 15:00

İşte Davutoğlu'nun A takımı !

İşte Davutoğlunun A takımı !

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yedi kişilik yakın çalışma ekibi belli oldu.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 kişilik A takımında kimlerin yer alacağı netleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanlarından Ertan Aydın, Davutoğlu'nun siyasi işlerden sorumlu başdanışmanı oldu. Siyaset bilimci olan Doç. Dr. Aydın, siyasi analiz ve çalışmalarıyla biliniyor. 

Aydın'ın yanı sıra SETA Ankara'daki çalışmalarıyla tanınan Taha Özhan ile Hatem Ete de Davutoğlu'nun yedi kişilik A takımına Başdanışman olarak girdi. Özhan ve Ete, SETA çatısı altında yayınladıkları analiz ve yaptıkları çalışmaların yanı sıra AK Parti ve hükümetlerinin birçok adımına doğrudan katkı sunmuştu.

Davutoğlu'nun uzun yıllardır danışmanlığını yapan ve en güvendiği isimlerden biri olan Ali Sarıkaya, Davutoğlu'nun 7 kişilik A takımında yer alan diğer isim oldu. Başbakan Davutoğlu siyasete adım attığında yanına aldığı Sarıkaya'yı yanından hiç ayırmadı. Sarıkaya, yeni görevinde ilk fotoğrafını, Çarşamba günü Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen çözüm süreci toplantısında yer alarak verdi. 

Yine uzun bir süredir Başbakan Davutoğlu'nun basın danışmanlığını yürüten Osman Sert ile 2011'de Konya'daki seçim çalışmalarından beri Davutoğlu'yla birlikte çalışan İsmail Küçükbayrak A takımında yer aldı. Davutoğlu'nun özel kalem müdürlüğünü Seyit Ahmet Işkın yürütecek. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER