ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2014 Salı 15:16

İşte Ak Parti toplantısında ağlatan Erdoğan filmi

İşte Ak Parti toplantısında ağlatan Erdoğan filmi

Köşk adayının açıkladığı toplantıda Erdoğan'ın 12 yıllık Başbakanlık dönemini anlatan sinevizyon gösterisi duygusal anlar yaşattı.


Ak Parti bugün Köşk adayını açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Erdoğan salona eşi Emine Erdoğan, çocukları ve damadı ile birlikte geldi. Adaylığını ise partinin ikinci ismi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin açıkladı. Şahin'in sözlerinin ardından salon uzun süre Erdoğan'ı alkışladı. Adaylık açıklandığı sırada ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Emine Erdoğan'ın ağladıkları görüldü.

Başbakan'ın, ismi açıklanmadan önce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 60 yıllık serüveni 2002 Kasım seçimlerinin ardından bugüne kadar siyaset sahnesinden kesitler içeren bir tanıtım filmi yayınlandı.

BÜLENT ARINÇ VE EMİNE ERDOĞAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Ardından Erdoğan'ın kısa hayat hikayesinin anlatıldığı bir belgesel salondaki davetlilere izlettirildi. Bu belgesel gösterimi sırasında da Emine Erdoğan ve Bülent Arınç'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Erdoğan'ın görüntüleri AK Parti'nin 2011 yılında seçim şarkısı da olan ''Zor olsa da, dönmem senin yolundan'' şarkısı eşliğinde gösterildi. Belgeselden sonra Erdoğan kürsüye çıktı ve 1 saat 3 dakika süren bir konuşma yaptı.



Erdoğan'ın konuşması salonda bulunan genç partililer tarafından tezahüratlarla kesildi. Erdoğan'ın 'helallik' dilediği sırada salondaki bazı kadınların duygulandıkları görüldü.

Erdoğan'ın adaylığının açıklandığı toplantıda ayrıca kampanyaya ilişkin bazı hazırlıklar da ortaya çıktı. Erdoğan için, ABD Başkanı Barack Obama'nın 2008'de başkanlık seçimlerinde kullandığı logoya benzeyen bir logo tasarlandığı görüldü. Logo'da üç unsur olarak güneşin doğuşu, yol ve yolculuk ile Erdoğan yazısı bulunuyor. Üç renk olarak da kırmızı, mavi ve beyaz seçilmiş. Erdoğan seçim kampanyasında ise ''Milli irade, milli güç'' ve ''Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'' şeklinde iki slogan kullanacak.

Sinevizyon gösterisi sırasında Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın gözyaşlarına hakim olamaması dikkatlerden kaçmadı.

DUYDULANDIRAN TÜRKÜ

Başbakan Erdoğan'a özel slaytta çalan ve salonda duygusal anlar yaşatan türkü "Zor Olsa da"'nın sözleri;

Her biri akı karadan
Seçtik memleket için
En zor güzergâhtan geçtik memleket için
Hak olan doğrumuzu
Duyun bu çağrımızı
Herkese bağrımızı
Açtık memleket için
Dağlarında çiçek
Gökyüzünde yıldız gibi
Damla damla yağmur gibi
Beraberiz biz
Rehber tuttum yüreğimi
Düştün sevdanın ardından
Göç eyledim gayrı durmam
Dönmem geri senin yolundan
Zor olsa ah zor olsa da
Dağlar duman kar kış olsa da
Yolun sonu bir sır olsa da
Dönmem geri senin yolundan

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER