ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Şubat 2013 Perşembe 17:24

İstanbul Barosu yönetimi düşecek

İstanbul Barosu yönetimi düşecek

İstanbul Barosu'nun, başkan ve yönetim kurulu üyelerinin düşürülmesi için tebligat bekleniyor.


AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Barosu'nun, yönetimin kanunen düştüğü konusunda topu taca attığını, tebligatın kendilerine ulaştığı andan itibaren kanunen düşmüş olacağını söyledi.
    
Turan, İstanbul Barosu'nun, başkan ve yönetim kurulu üyelerinin seçilme yeterliliğini kaybettiği ve görevlerinin kendiliğinden sona erdiği konusundaki iddialara karşı yaptığı savunmanın ''topu taca atmak'' anlamına geldiğini belirtti.
    
Avukatlık Yasası'nın açık olduğunu belirten Turan, kasten işlenen ve 2 yıldan fazla hapis cezası gerektiren suçtan dolayı haklarında soruşturma açılmasına karar verilen kişilerin baro yönetiminde görev almasının mümkün olmadığını savundu. Turan, tebligatın ellerine geçmesinin ardından yönetimin düşmüş olacağını söyledi.
    
Turan, avukatların kanun üzerine değil, hukuka yemin ettiklerini belirterek, ''Kişiler mahkeme kararı kesinleşinceye kadar masumdur. Bu tüm kurum ve kişiler için geçerlidir. Hukuksal sorunlar arasında diskriminasyon (ayrımcılık) yapılamaz. Mevcut kanun dava açılması ile düşmeyi sağlasa da doğru olan mahkumiyetle düşmedir. Avukatlık Kanunu bu nedenle evrensel hukuka aykırı düzenleme içermektedir. Baro, keşke bu hukuksal sorunları gündeme getirseydi'' dedi.
    
Avukatlık Kanunu'nda bu ve benzeri bazı hususların değiştirilmesine yönelik talepler olduğuna işaret eden Turan, bunların birlikte değerlendirilebileceğini söyledi.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER