ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Mart 2013 Çarşamba 12:19

"İsrail özür diler, CHP özür dilemez"

"İsrail özür diler, CHP özür dilemez"

Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında İsrail'in özür dilemesine değinirken CHP'nin tutumunu da unutmadı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail özür diler, CHP özür dilemez. Tarihlerinde pişmanlık yok, pişkinlik vardır" dedi.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, İsrail yönetiminin Türkiye'den "özür" dilediği görüşmelere ilişkin bilgi verdi.

Erdoğan, Mavi Marmara'ya yaptığı saldırı nedeniyle İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin ''AK Parti olarak bu katliam karşısında susmadık. Takipten yorulmadık. Hukuktan taviz vermedik. İsrail'e 3 şartı tekrar ettik'' dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Üç şartı İsrail'den sürekli olarak talep ettik. Özür, tazminat ve Filistin'e ambargonun kaldırılması. 'Özür' kelimesi yerine bunlar ısrarla 'Üzüntü duyduk desek olmaz mı?' dediler. 'Hayır' dedik. Bu olmadan olmaz. 'Tazminatı kabul edelim diğerleri olmasın' dediler. 'Hayır' dedik. Üçü birden olacak.''

"OBAMA'NIN ŞAHİTLİĞİNDE.."

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin yapılan görüşmeler hakkında da bilgi veren Erdoğan, ''Obama'nın şahitliğinde görüşmeyi gerçekleştirerek, bu işi bitirdik. Önce ABD, sonra İsrail açıklamalarını yaptı. Ama hepsi yazılı metinlerde, aynı zamanda telefon kayıtlarımızda. Ardından da biz açıklamamızı yaptık. Çünkü eşeği sağlam kazığa bağlayacağız, ondan sonra Allah'a emanet edeceğiz'' diye konuştu.

MHP LIDERI BAHÇELI'YE YANIT

Erdoğan'ın eleştiri oklarının hedefinde MHP lideri Bahçeli de vardı.

"Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına "Onunda vakti gelecek" yanıtını veren Devlet Bahçeli'ye Başbakan Erdoğan'dan tepki geldi.

Erdoğan, "Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi mantığıdır" sözleri ile eleştirdiği Bahçeli'ye, "Bizim kitabımızda vurmak, öldürmek yok" yanıtını verdi.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER