ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Nisan 2014 Perşembe 18:02

İşler: Cumhurbaşkanlığı için karar vermesini bekliyoruz

İşler: Cumhurbaşkanlığı için karar vermesini bekliyoruz


10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili parti olarak gerekli çalışmalara başladıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ben Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanının en çok Sayın Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum. Onun kararını vermesini bekliyoruz." dedi.

Gaziantep'te temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ilk olarak Vali Erdal Ata'yı ziyaret etti. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret eden İşler gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Başbakan Erdoğan'ın partililerle istişare halinde olduğunu ifade eden İşler, “10 Ağustos'ta AK Parti olarak adayımızı belirledikten sonra inşallah ilk turda cumhurbaşkanını seçmiş olacağız millet olarak. Eğer Sayın Başbakanımız arzu ederse, isterse, aday olursa millet onun cumhurbaşkanlığı konusunda önünü sonuna kadar açmıştır. Yeni Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanının en çok Sayın Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum. Onun kararını vermesini bekliyoruz.” diye konuştu.

"3 DÖNEM KURALINDAN TAVİZ VERİLMEMESİ GEREKİR"

AK Parti kurulurken tüzüğüne koymuş olduğu 3 dönemden sonra seçilememe kuralına ilişkin açıklamalarda bulunan İşler, bu kuralın değiştirilemez bir kural olmadığını söyledi. İşler, “Eğer şartlar gerektirirse, elbetteki değiştirilebilir. Bu AK Parti'nin kurulurken tüzüğüne koymuş olduğu bir madde. Başbakanımız bu kurala bağlı kalacağını ifade etti. Bende konulmuş ilkelerden taviz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Şuan o şartın da kaldırılmasını gerektirecek bir ortam olduğunu ben şahsen düşünmüyorum.” ifadelerine yer verdi.

"TWİTTER BİZİ DAHA ÖNCE MUHATAP ALMIYORDU"

Twitter yetkilileriyle yapılan görüşme hakkında da bilgiler veren İşler, Twitter'ın daha önce kendilerini muhatap almadığını, seçim öncesi yapılan erişim kısıtlamasıyla Türk hükümetini muhatap aldığını söyledi.

İşler şunları kaydetti: “Görüşmeler devam etmekte. Henüz ofis açıp açmama konusunda son kararlarını açıklamadılar bildiğim kadarıyla. Ama mahkeme kararını uygulayacaklarını, gerekli erişimi engelleyecekleri konusunda bana bilgiler ulaştırıldı. Biz yasakçı bir iktidar değiliz, özgürlükçü bir iktidarız. Teknoloji ile hiçbir sorunumuz yok. Sosyal medya ile hiçbir sorunumuz yok. Bir taraftan özgürlükler derken, diğer taraftan insan haklarının, kişilik haklarının ihlal edilmemesi gerektiği konusunda da iktidar olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz.”













KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER