ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2014 Çarşamba 17:57

İnce’den çatı aday bombardımanı

İnceden çatı aday bombardımanı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerine çatı adayla girilmesini eleştirdi.


Karadeniz Gezisi kapsamında bu sabah ilk olarak Rize ardından Trabzon Teşkilatı’nı ziyaret eden ve buralarda basın toplantısı düzenleyen İnce, Trabzon’dan karayolu ile geldiği Giresun’da İl Başkanı Eşref Karaibrahim, Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu ve bir grup partili tarafından karşılandı. Parti binasında partililerinin yoğun katılımıyla açıklamada bulunan İnce, kendisinin yeni bir umut olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Adayı İnce, “Buradan iki soru sormak istiyorum. Yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden partililerimiz memnun mu? Elbette değil. 2015 genel seçimlerinden umutlu mu? Elbette değil. İşte ben partiye yeni umut olmak istiyorum. Cumhurbaşkanlığında tek başına bir aday belirlendi. 81 İl Başkanına sorulmadı. Solun oyu yüzde 30’muş ve yüzde 26’sı alınıyormuş. Şerefli 2.’liğe razı olunuyor. Baştan yenilgi kabul ediliyor. Ben razı olmuyorum. Benim hedefim Ecevit’in yüzde 42’sidir. Ben başbakanlığı almak için yola çıkıyorum. Buradan partililerime seslenmek istiyorum. Sizler oyunuzu kişisel istikbaliniz için değil, Türkiye’nin istikbali için kullanın. Kimse liste başı olurum, milletvekilli olurum diye oy vermesin. Böyle giderse Giresun’dan milletvekili bile çıkartılamaz. Ben seçilirsem buraya milletvekili adayı atamayacağım. Sandığı koyacağım delegelerle değil, üyelerle adayı belirleyeceğiz. Ben kendime ve üyelerimizin vicdanına güveniyorum. Ben sizlere iktidar vaat ediyorum. Önce partide demokrasi sonra ülkede demokrasi vaat ediyorum. Ülkede tarım bitmiş, öğretmenler atanamıyor, esnaf birmiş ve hala CHP umut değil. Genel Başkanımız umudumuzdu ama umudunu kendisi yitirdi. Siyasette iyi insan yoktur. Siyasette başarılı olan gelir, başarısız olan gider. Ben gelince önce Davutoğlu’nu sonra Erdoğan’ı göndereceğim” dedi.






KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER