ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Temmuz 2014 Perşembe 15:15

İhsanoğlu Madımak'ta

İhsanoğlu Madımakta

Seçim çalışmalarını Sivas'ta sürdüren İhsanoğlu, kentteki temasları kapsamında, eşi Füsun İhsanoğlu ve beraberindekilerle, İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli önüne gitti.


Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sivas olaylarında yaşamını yitirenler anısına eski Madımak Oteli önüne karanfil bıraktı.

İhsanoğlu, eşi ve beraberindekiler, Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin anısına merkezin önüne karanfil bıraktı. İhsanoğlu, olaylarda yaşamını yitirenler için dua etti.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eski Madımak Oteli'nde tarihin ibret verici hadiselerinden birinin yaşandığını belirterek, "Burada 33 insanımızı kaybettik. Zulme uğradılar, mağduriyete uğradılar ve hayatlarını, canlarını feda ettiler" dedi.

Bu olaydan 3 gün sonra Erzincan Başbağlar'da 33 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan İhsanoğlu, "Burada kaybettiğimiz 33 canı, orada kaybettiğimiz 33 canı niye kaybediyoruz? Bu ne demektir? Bu, karanlık emellerin bizi bölmek istediğini gösteriyor. Bu, karanlık insanların bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozmak istediğini gösteriyor. Biz bunlardan gerekli dersleri almalıyız. Türk milleti bu olgunluğu göstermiştir, göstermektedir. Biz buradan, ister Madımak'ta ister Başbağlar'da olsun gerekli ibretleri çıkaracağız, çıkarıyoruz" diye konuştu.
 

"Türkiye artık kavga istemiyor"

İhsanoğlu, bugün CHP, MHP ve Büyük Birlik Partisi'nden temsilcilerin Madımak'ın önünde olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu kolay bir iş değil arkadaşlar. Türkiye, bu kararı verdi, birlik ve beraberlik kararı verdi. İşte burada, Madımak'ta bunun en güzel tezahürü. CHP de var, MHP de var, Büyük Birlik Partisi de var. Türkiye artık kavga istemiyor, cepheleşmek, zıtlaşmak istemiyor. 'Sen şusun, busun' yok böyle bir şey. Hepimiz Türk vatandaşıyız. Laiklik prensibine hepimiz sımsıkı... Ben Sünni, Alevi, başka bir şey olayım, o, benim bileceğim iştir. Siz de istediğiniz gibi olun."

Bu topraklarda asırlardır beraber yaşandığını vurgulayan İhsanoğlu, Sivas Cumhuriyet Meydanı'ndaki eserlerin Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait olduğuna dikkati çekti.

Türk milletinin bin seneden beri beraber yaşadığını, binlerce yıl beraber yaşayacağını dile getiren İhsanoğlu, "İkinci Madımak, ikinci Başbağlar istemiyoruz. Birlik ve beraberlik istiyoruz. 3 gün bayram yaşadık, inşallah bundan sonra bütün günlerimiz bayram olsun. Bilhassa 10 Ağustos hepimizin bayramı olsun" dedi.
 

"Herkesin kusuru var"

Ekmeleddin İhsanoğlu, Devlet Denetleme Kurulu'nun "Madımak Olayı"na ilişkin raporunun hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: "Orada herkesin kusuru var. En başta yöneticilerin kusuru var. Bu, zaten daha önce de herkesin bildiği... Ben o günlerde buraya gelen milletvekilleriyle konuştum. Meclis o zaman bir heyet kurdu. O heyete katılan çok farklı partilerden, sağdan, soldan olan partiler bunu tespit etti. Devlet Denetleme Kurulu'nun tespitlerine katılmamak mümkün değil ama şimdi gereğini yapmak lazım. İnşallah, seçimlerden sonra biz bunun gereğini yapacağız."

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER