ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2014 Cuma 13:12

İhsanoğlu bu kez de Atatürk’ün sözünü hatırlayamadı

İhsanoğlu bu kez de Atatürkün sözünü hatırlayamadı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü hatırlayamadı.


Dün akşam saatlerinde Adana’ya gelen Ekmeleddin İhsanoğlu, şehir turunun ardından eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü’yü ziyaret etti. İhsanoğlu’na burada çok sayıda vatandaş sevgi gösterisinde bulundu. Belediye binası önünde davul ve zurnalar ile karşılanan İhsanoğlu, daha sonra başkanlık makamına geçti.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, çarşıda, pazarda, balkonlarda vatandaşların sevgi seli ile karşılaştığını ifade etti. “Anladığımız kadarıyla artık Adana kararını vermiş" diyen İhsanoğlu, şunları aktardı:

“Adanalılar 10 Ağustos’ta mührünü pusulanın en sağdaki yere, İhsanoğlu’nun fotoğrafının olduğu yere basacaktır ve Türkiye’ye çok güçlü bir mesaj verecektir; birlik, beraberlik, bütünlük mesajı. Türkiye milletinin bir vatandaşı olarak, bu vatandaşlıktan gurur duyan bir evladını Çankaya’ya gönderecektir. İnşallah Türkiye’nin huzuru, içerideki güvenliği, dışarıdaki itibarı, kevgire dönüşmüş sınırlarımızı tekrar taksim eden, ülkemizi komşulardaki tehlikelerden felaketlerden koruyan, etrafımızda bulunan ateş çemberinden yükselen alevleri söndürebilen bir cumhurbaşkanı seçilecek. Kimseyi kimseden ayırmayan, herkesi kucaklayan, kendi siyasi görüşlerini zorla kabul ettirmek isteyen birisi değil, herkesi kucaklayan birisi, bütün milleti bir olarak, din, mezhep farkı gözetmeksizin herkesi kucaklayacak bir cumhurbaşkanı gönderecek. Seçim, 10 Ağustos’ta bütün Türkiye’de olacağı gibi burada da çok canlı bir şekilde geçecek. Ben bundan eminim.”

YANINDAKİLER HATIRLATTI

İhsanoğlu, konuşması sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini söylemek isterken hatırlayamadı. Yanındakilerin hatırlatmasıyla konuşmasına devam eden İhsanoğlu, “Atatürk’ün söylediği gibi yurtta barış, cihanda barış ülküsünü hep beraber gerçekleştireceğiz. Cenabı Allah bu devlete, bu millete zeval vermesin” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Sözlü’nün eşi Zeynep Sözlü, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun eşi Füsun İhsanoğlu’na vazo hediye etti. Başkan Sözlü ise İhsanoğluna ‘Bozkurt’ hediye etti. Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, daha sonra Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret etti.











KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER