ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2014 Cuma 16:07

İdris Bal’dan MGK değerlendirmesi

İdris Baldan MGK değerlendirmesi

İdris Bal, MGK bildirisinde geçen ‘legal görünümlü illegal yapılar’ ifadesine tepki göstererek "Yani güvercin görünümlü kartal, doğan gibi bir şey." değerlendirmesinde bulundu.


Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, MGK bildirisinde geçen ‘legal görünümlü illegal yapılar’ ifadesine tepki göstererek "Yani güvercin görünümlü kartal, doğan gibi bir şey." değerlendirmesinde bulundu. Bal, MGK’da vatansever üyelerin muhalefeti olmasaydı bu ifadenin ‘terör örgütü’ olarak yer alacağını kaydetti.

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dün gerçekleştirilen ve 10 saati aşkın süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına değindi. Bal, "Neden 10 saat sürüyor? Çünkü belirli iddialar var, yolsuzluk iddiaları var, usulsüzlük iddiaları var. Ortaya saçılan dosyalar var. Psikolojik savaşla, ‘paralel’ safsatasıyla örtmeye çalışan bir iktidar var. İktidar hızını alamıyor. Paraleli kırmızı kitaba da koymaya çalışıyor. Böylece iç kamuoyu ve dünyayı ikna etmeye çalışıyor." diye konuştu.

‘DÜRÜST İNSANLARIN SAYESİNDE TAM İSTEDİKLERİNİ KOYAMADILAR’

MGK’dan muğlak bir sonuç çıktığını ifade eden İdris Bal, "Legal görünümlü illegal. Yani güvercin görünümlü kartal, doğan gibi bir şey koymayı başarıyorlar. Belli ki epey uğraşmışlar. Belli ki bu ülkede halâ doğruya doğru diyen delikanlı, dürüst insanlar var." dedi.

İktidarın ‘paralel’ söylemlerle suçu başka taraflara atmaya çalıştığını kaydeden Bal, "Dürüst insanlar sayesinde tam istediklerini koyamadılar oraya ama her şeye rağmen bir açıklama yani ‘legal görünümlü illegal’ ifadesini koyabilmişler anladığım kadarıyla. Eğer o vatanperver insanların muhalefeti olmasaydı muhtemelen ‘terör örgütü’ diyeceklerdi. Yani kendilerini her eleştireni terör örgütü bağlamında ciddi bir azim görüyorum." şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER