ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2014 Perşembe 16:32

Hükümetten CHP’ye ilk tepki

Hükümetten CHPye ilk tepki

Emrullah İşler, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreninde Anayasa kitapçığı fırlatan Engin Altay’a sert tepki gösterdi.


Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreninde Anayasa kitapçığı fırlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’a sert tepki gösterdi.

Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran İşler, “Bugün Meclis’te tarihi bir günü yaşadık. Millet tarafından ilk defa seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yemin etti. ‘Muhtar bile olamaz’ manşetleri atılan Recep Tayyip Erdoğan, milletin oyları ile Cumhurbaşkanı seçilip Meclis’te yemin etti. Bu tarihi gün milletin eseridir” dedi.

İşler, CHP’lilerin protestosu ile ilgili olarak ise, “Bugün Meclis’te tarihi bir gün yaşanırken CHP’liler bu tarihi güne gölge düşürecek bir olaya imza attılar. Meclis’teki yemin törenine katılmayabilirlerdi. Ama yemin törenine katılıp Anayasa fırlatmaları kabul edilemez. Bu millete ve Anayasa’ya saygısızlıktır. Millet bunun hesabını sandıkta CHP’den soracaktır. CHP hem kendini 77 milyona rezil etti hem dünyaya rezil etti. Bütün dünyanın gözü bu yemin töreninde iken, CHP’lilerin bu tavrı asla tasvip görmeyecektir” diye konuştu.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER