ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Ocak 2014 Salı 20:27

Hrant Dink davasında iki yakalama kararı

Hrant Dink davasında iki yakalama kararı

Hrant Dink davasında yakalama kararıyla aranan Osman Hayal ve Zeynel Abidin Havuz tutuklandı.


Mahkeme, tutuksuz sanıklar Osman Hayal ve Zeynel Abidin Havuz hakkında  yakalama kararı çıkarttı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davada tutuksuz yargılanan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Zeynel Abidin Yavuz ve Osman Hayal tutuklandı.

Dink'in öldürülmesiyle ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya katılmadıkları için tutuksuz yargılanan davanın tutuklu sanıklarından Yasin Hayal’in kardeşi Osman Hayal ile Zeynel Abidin Yavuz hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Mahkemenin kararının ardından Zeynel Abidin Yavuz, Ortahisar İlçe Jandarma ekipleri tarafından Pelitli beldesinde sokakta yürürken yakalandı. Osman Hayal de yine Pelitli beldesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince gözaltına alındı.

Yavuz ve Hayal, jandarma ve emniyetteki işlemlerinin ardından Trabzon Adliyesi’ni çıkartıldı. Yavuz ve Hayal, savcılıktaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Polisler tarafından adliyeden çıkartılan Osman Hayal’in, ekip otosuna bindirildiği sırada babası Bahattin Hayal oğlunu görmek istedi. Polislerden aracın camını açtıran baba Hayal, oğluna para vermek istediğini söyledi. Polisler ise Hayal’e sağlık kontrolü için gittikleri hastaneye gelmelerini söyledi. Hayal’in ardından jandarma tarafından adliyeden çıkartılan Zeynel Abidin Yavuz da jandarma minibüsüyle sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Yavuz ve Hayal, daha sonra Bahçecik E Tip Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER