ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Aralık 2013 Çarşamba 13:36

HDP'nin İstanbul Adayı belli oldu

HDPnin İstanbul Adayı belli oldu

HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü, İstanbul adayını açıkladı.


CHP'den sonra HDP de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını duyurdu.

İstanbul Adayını açıklayan HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü şunları söyledi;

"Vekilimiz Sırrı Süreyya Önder hem halkın hem de bizim İstanbul adayımızdır" dedi.

HDP Genel Merkez'de '2014 Yerel Seçim Hazırlıkları'yla ilgili bilgi veren Eş Genel Başkanlar Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile Milletvekilleri Levent Tüzel ve Sırrı Süreyya Önder’in katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

"ADAYIMIZ SIRRI SÜREYYA ÖNDER"

"Vekilimiz Sırrı Süreyya Önder hem halkın hem de bizim İstanbul adayımızdır" diyen Kürkçü, "Her yerde aday göstereceğiz, kendi başımıza, kendi adaylarımızla ve programımızla seçimlere gireceğiz. Bizim dışımızda, hakkımızda yapılmış olanhaber ve yorumlara cevabımız, herhangi bir ortaklığın parçası olmadığımızdır. Düzenin iki partisi, AKP ve CHP karşısında farklı halkların ve inançların, ezilenlerin, mağdurların temsilcileri ile çıkacağız. İstanbul'da 'o iş kepçesinin önüne çıkan adamı aday yapın' diyen halkın taleplerine de cevap vermiş oluyoruz. İzmir ve Ankara'da da aday adaylarımız var, bu isimler önümüzdeki günlerde halkın inisiyatifi ile belirlenecektir" şeklinde konuştu.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER