ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2013 Perşembe 13:13

Gül'den Balbay kararına ilk yorum

Gülden Balbay kararına ilk yorum


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin tutuklu Vekili Mustafa Balbay hakkındaki kararıyla ilgili, " Mahkemenin birliğiyle karar vermesini önemli görüyorum." dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin dünkü kararına ilişkin şunları söyledi: Türkiye’de hukukun üstünlüğünün geçerliliği, evrensel hukuk standartlarının geçerliliği açısından önemli görüyorum. Bunu bir güvence olarak da görüyorum.. Herkesin farklı farklı baktığı bir dosyada Anayasa Mahkemesi'nin oybirliğiyle karar vermesi çok önemli.

ANAYASA MAHKEMESİ NE DEDİ?

Balbay'ın uzun tutukluluk ve adil yargılanma hakkı konularındaki itirazını dün görüşen Anayasa Mahkemesi milletvekili olmasını dikkate alarak "uzun tutukluluğu hak ihlalidir" şeklinde karar vermişti.

"Milletvekili olan Balbay'ın uzun tutukluluk süresi nedeniyle yasama faaliyetlerine katılamaması ve bu nedenle milletin temsil yetkisinin ölçüsüzce ihlal edilmesi" karara gerekçe olarak gösterildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kilis’te gazetecilere açıklamalarda bulundu.  
"DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMALARIMI DA BİLİYORSUNUZ"

"Bu kararla evrensel hukukun geçerliliği bir kez daha AYM tarafından gösterilmiş oldu" diyen Cumhurbaşkanı Gül "Bu önemli bir karar. Ayrıca dünkü karar tabii siyasi dünya görüşü bir sürü subjektif kararın karıştığı, herkesin farklı farklı baktığı bir olaydır. Böyle bir dosyada AYM'nin oybirliğiyle karar vermesini çok daha önemli görüyorum. Türkiye'de hukukun üstünlüğünün geçerliliği açısından önemli görüyorum. Bunu güvence olarak da görüyorum açıkçası. Toplumda farklı siyasi, ideolojik bakışlar olabilir ama bir mahkemenin önüne geldiğinde eğer hakimler oybirliğiyle böyle karar vermişlerse bunu çok daha anlamlı buluyorum. Bunun Türkiye dışında da çok dikkatli izleneceği kanaatindeyim. Benim genel tutukluluk sürelerinin uzunluğu ile ilgili daha önceki açıklamalarımı da biliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Gül'ün açıklamalarından satırbaşları;

Hiç kimse evinde fakir de olsa gidip başka topraklarda yaşamak istemez. Komşularımız bize sığınmak zorunda kaldı. Bunlara ev sahipliği yapmak alicenaplıktır. Bu yüzden bütün Kilislilere şükranlarımı sunuyorum. Asayiş konusunda hiçbir sorun yok. Bu tür olaylar dünyanın başka yerinde olsa çok büyük asayiş sorunları çıkardı. Bu durum bu şehrin ne kadar asil olduğunu gösterir. Bu durum ilerde çok konuşulacaktır. Tarih bunu yazacaktır.

"KAMPLARI ZİYARET EDECEĞİM"

Bugün yaptığım ziyaretler içinde şehrimizin meselelerini yakından görme fırsatım da olacak
Öğleden sonra kampları ziyaret edeceğim. Başka devlet adamları geldiğinde de programa koyuyorum ki kamplarda neler yapılıyor gidip görsünler. Bunlar memleketimizin insanlık tarihine yazılacaktır. Tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

FİŞLEME İDDİALARI
Bir şey söylemek istemiyorum bu konuda.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER