ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2013 Pazartesi 19:19

Gül, Google Başkan Yardımcısı'nı kabul etti

Gül, Google Başkan Yardımcısını kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Google Başkan Yardımcısı Vinton Gray Cerf ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Google Başkan Yardımcısı Vinton Gray Cerf ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Kabulde Cumhurbaşkanı Gül, internetin çok önemli bir buluş olduğunu ve bu hizmetlerin insanlık için değerli bir katkı ve hediye anlamı taşıdığını belirtti. Kendisinin de ABD ziyaretinde Google’ı ziyaret ettiğini ve o sırada Google tarafından üretilen insansız aracı test etme imkânı bulduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu ve benzeri birçok çalışmanın insan hayatına önemli katkılar yapacağına inandığını kaydetti.

Küreselleşmenin yaygınlaşmasında esas itici gücün internet olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin dinamik ve genç nüfusuyla internet kullanımında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını ve bu konuda başarılı bir örnek olarak internet üzerinden ilk vize veren ülkelerden biri olduğunu söyledi.

‘İNTERNETTE NİTELİKLİ İÇERİK ÜRETMEK ÇOK ÖNEMLİ’

Google Başkan Yardımcısı Cerf ise Google olarak interneti tüm insanlığın hizmetine sunma çabası içinde olduklarını kaydederek, bu tür konularda mümkün olduğunca kısıtlayıcı bir davranış içine girmemeye çalıştıklarını ifade etti. İnternet üzerinden eğitimin çok önemli olduğunu, bunun insanlık için büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirten Başkan Yardımcısı Cerf, örnek olarak 'Kitlesel Açık Çevrimiçi Kurslar (MOOC-Massive Open Online Courses) çalışmasını verdi. İnternetin çok hızlı bir gelişim sürecinde olduğunu söyleyen Cerf, özellikle nitelikli ve kullanışlı içerik üretmenin daha önemli olduğu bir noktaya gelindiğini dile getirdi.

İnternet ile eğitim arasında sağlıklı bir köprü kurmak için Google olarak özel bir çaba gösterdiklerini kaydeden Cerf, internetin nasıl daha iyi ve faydalı olarak kullanılabileceği üzerine çalıştıklarını vurguladı. Google olarak sundukları hizmetlerin özellikle ekonomi dünyasına önemli katkılar yaptığını belirten Google Başkan Yardımcısı Cerf, internetin kültürlerin tanıtımı için de en geniş zemin olduğunu ve Türkiye gibi zengin medeniyete sahip bir ülkenin kendini bu alanda çok daha iyi tanıtabileceğine inandığını söyledi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER