ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Eylül 2014 Cuma 22:35

Gül: Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da ileriye taşıyacaktır

Gül: Erdoğan, Türkiye Cumhuriyetini daha da ileriye taşıyacaktır

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Tayyip bey Türkiye Cumhuriyeti’nin şanını, şeref ve itibarını daha da ileriye taşıyacaktır” dedi.


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri OSB yönetimi tarafından verilen teşekkür yemeğinde yaptığı konuşmasında, “Büyük bir gururla ve şerefle Cumhurbaşkanlığı görevini çok değerli bir arkadaşıma devrettim. Tayyip Bey ile 40 yıllar arkadaşlığımızın, hizmetimizin çok güzel, çok az örneklerinden birini burada da gördünüz. İnanıyorum ki kendisi Türkiye Cumhuriyeti’nin şanını şerefini ve itibarını daha da ileriye taşıyacaktır. Nasıl bir gelişmiş demokratik hukuk devletinde devir teslim törenleri yapılırsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne de aynı kategoriye koyduk ve aynı şekilde yaptık.

Değerli hemşerilerim Cumhurbaşkanı seçilmemin ve bu şerefli görevi yapmamın ilk adımlarını Kayseri’de attım. Devlet hayatımda ilk hükümetimizi 2002 yılında kurduğumda ve daha sonra hükümet üyesi olarak çalıştığımda yine sizler daima destek verdiniz. İlk partimizi kurduğumuzda ilk denemeyi burada yapmıştık.

Buradan aldığımız enerji ve ışık ile bütün Anadolu’yu dolaştık ve Türkiye’de bir çok tabuların yıkıldığı süreci yaşadık. Türkiye’nin itibarını içeride ve dışarıda hiçbir dönemde olmadığı kadar ileri götürdük.
İnanıyorum ki Türkiye çok daha ileri gidecek ve Türk halkı çok daha mutlu olacaktır. Bütün bunları yapabildiysek Kayseri’nin çok büyük hakkı, hukuku ve hissesi vardır. Siz sadece beni siyasete ve devlet hayatına kazandırmadınız. Benden sonra bir çok arkadaşımızı gönderdiniz. Şüphesiz ki bütün bunlardan bizler ne kadar gurur duyduysak sizler de duymuşsunuzdur. Beni bir parçanız olarak görmüşsünüzdür. Bu şerefli görevi bıraktıktan sonra ilk defa şehrimize geldim ve burada da hepiniz büyük bir vefa gösterdiniz. Büyük bir sıcak sevgi gösterdiniz ve ben hepinize şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.

“Bu gün şehrimizi dolaşırken neredeyse 25 seneye dayanan eski günleri hissettim ve özlediğimi hissettim. Daima insan doğduğu topraklarını, ailesini ve arkadaşlarını özler. Her zaman bu duygu içimde oldu” diyen Gül, “Önümüzde yapılacak çok iş var. Türkiye muhakkak ki çok ilerledi. Ama unutmayalım ki Türkiye hala orta gelirli bir ülke. Türkiye’nin gelişmiş geliri yüksek ülkeler arasına girmesi gerekiyor. Eminim ki hükümetimiz, çok değerli bir Başbakanımız var. Ahmet Bey’in çok isabetli açıklamaları var. Bilinçli olursak Türkiye’yi yüksek gelirli ülkeler arasına koyabiliriz. Güvenilir bir ülke olması, gelişmiş ülkelerin birinci vasfı. Türkiye’yi muhakkak oraya taşımamız gerekiyor. Eğitim her şeyin başı. Sizler yatırımcılar olarak yaptığınız işleri gözlemlemeniz, yaptığınız işleri bütün dünyaya satabilecek hale getirmeniz gerekiyor. Özellikle Kayseri Organize Sanayi Bölgesinin bu uğurda çok uğraşması çok vizyoner bakması, bu yarışta gelişmiş ülkeleri örnek alarak yatırımlarını ona göre seferber etmesi gerekiyor. İnanıyorum ki bunları en iyi şekilde yapacaksınızdır” diye konuştu.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, “Sizin Başbakanlığınızda başlayan istikrar döneminde bizleri toplayarak, acilen bir teknoparkın kurulmasını arz ettiniz. Bu sayede Üniversite-sanayi işbirliği yapıldı. OSB’lerle ilgili olarak taleplerimizi hiçbir arkadaşımız geri çevirmedi. Hükümete verilen istikrarın en güzel örneklerini yaşadık. Uluslar arası basın temeli 139 fabrikanın temeli nasıl tamamlanacak diye Kayseri’de araştırma yaptı. Bu temelin ne zaman boş kalacağını araştırdılar. Daha sonra bu fabrikaları faaliyete geçirdik. OSB’de şu anda bin 131 katılımcı bulunuyor.
Her zaman yanımızda ve destekçimiz oldunuz. Bu birlik ve beraberliğimiz ile birlikte üniversite-sanayi işbirliğinde endüstriyel tasarım merkezini açarak üniversiteye devretmiş olduk” şeklinde konuştu.
Konuşmanın sonunda Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü gecenin anısına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Kayseri el halısı hediye etti. 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER