ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2013 Cumartesi 10:14

Gizli planı deşifre oldu

Gizli planı deşifre oldu

Sarıgül'ün bayram öncesi CHP başvurduğu ancak gizlendiği ortaya çıktı. İşte Sarıgül'ün katılacağı tarih...


Sarıgül'ün İstanbul İl Başkanı aracılığıyla bayram öncesi CHP'ye başvuru yaptığı iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun önündeki dilekçe 3 Kasım'da PM gündemine gelecek

Vatan'dan Kıvanç El'in CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Şişli belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bayramdan kısa bir süre önce CHP'ye resmen başvurdu. Ancak başvurunun PM'ye kadar gizlenmesi kararı alındı. Sarıgül'ün partiye dönüşü 3 Kasım'da toplanacak PM'de ele alınacak.

BAŞVURU BAYRAM ÖNCESİ

Sarıgül bayram öncesi dilekçesini genel merkeze CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın da olumlu görüşüyle gönderdi. Dilekçe konusunda Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi olduğu, ancak gizlendiği öğrenildi. 30 Ekim'de toplanacak MYK'da konunun gündeme gelip, dilekçenin PM gündemine sevk edilmesi bekleniyor. PM'de yapılacak oylamada Sarıgül'ün partiye dönüş kararı alınması beklenirken, gizli değil açık oylama yapılmasının da önerilmesi gündemde.

İŞTE KATILACAĞI TARİH

Partiye dönüş kararı alınmasının ardından Sarıgül aday adaylığını resmen açıklayacak. Sarıgül'ün 9 ya da 16 Kasım'ı düşündüğü belirtildi. 16 Kasım'da Kılıçdaroğlu'nun İstanbul programı olduğu, CHP liderinin 10 bin kişiyle karşılanmasının planlandığı ifade ediliyor. Sarıgül'e rozetini Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı bir programla takılması öngörülüyor.

TEKİN'DEN KARŞI HAMLE

Diğer adaylardan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise 9 Kasım'da resmen aday adaylığını açıklayacak. Tekin CHP'nin en zayıf olduğu ilçelerden olan Ümraniye'de "Kent Mağdurları" ile toplantı yaparak, aday adaylığını açıklayacak. Sarıgül'ün de büyük bir şovla adaylığını açıklamasının ardından sürecin çok uzatılmadan resmen adayın açıklanması bekleniyor. Sarıgül'ün adaylığına ise CHP kulislerinde kesin gözüyle bakılıyor.

SARIGÜL HAYATINI KALEME ALDI

Mustafa Sarıgül, biyografisini kaleme aldı. Remzi Kitapevi'nden çıkan "Ne Bir Eksik Ne Bir Fazla" isimli çalışmada Sarıgül'ün yaşamında bilinmeyen kesitleri ortaya koyuyor. Kitapta yoksulluk yıllarından, ilk eşi Hülya Hanım'ın hayata erken veda etmesi gibi dramatik bir yaşam hikayesi yer alıyor. Sarıgül, kitabında "kaderinin değiştiği an"ı ise şöyle anlatıyor: "Yıl 1977, CHP Şişli Gençlik Kolları Sekreteri'yim... Harıl harıl ilçe kongresi için hazırlanıyoruz. Ertesi gün seçimler var... Gecenin bir vakti Abdurrahman Köksaloğlu geldi, 'Gençlik Kolları Başkanı nerede?' diye sordu. Dediler ki; 'Yok efendim!' Sinirlenmişti, 'Listeyi değiştiriyoruz. Gençlik Kolları başkan adayımız Mustafa Sarıgül olacak. Madem başkan evine yatmaya gitti, yatmaya devam etsin!"

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER