ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Temmuz 2013 Cuma 20:05

Genel Kurul’da oruç kazası

Genel Kurulda oruç kazası

TBMM Genel Kurulu'nda bir yasa tasarısının görüşmesi sırasında Bakan'ı hararet basınca...


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Kurul kürsüsünde oruçlu olduğunu unutup su içmek istedi. Yılmaz, milletvekilerinin uyarısı üzerine ağzındaki suyu tabağa tükürdü.

TBMM Genel Kurulu’nda ‘darbe gerekçesi’ olarak kabul edilen TSK İç Hizmet Kanunu 35. maddesindeki değişikliği de içeren, Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tasarı’ görüşmeleri başladı. Tasarı ile ilgili söz alan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kürsüde oruç kazası yaşadı. Oruçlu olduğunu unutan Yılmaz, kürsüdeki içi su dolu bardağı ağzına götürdü. O sırada diğer milletvekillerinden gelen uyarı üzerine Yılmaz, ağzındaki suyu tabağa tükürdü.

HATAYLA VEYA UNUTARAK BİR ŞEY YEMEK VEYA İÇMEK ORUCU BOZAR MI?

İslam Hukukçusu Prof. Dr. Hayrettin Karaman her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında oruç tutanların merak ettiği soruya cevap verdi. İşte Pro. Dr. Karaman'ın cevabı... 

"Unutarak bir şey yemek ve içmekle oruç bozulmaz. Unutarak yiyip içtikten sonra orucunun bozulmuş olduğu düşüncesiyle bir şeyler yiyip içmek ise orucu bozar. Aynı şekilde gece niyetlenemeyip gündüz niyetlendikten sonra, gündüz yapılan bu niyetin niyet sayılmayacağı zannıyla günün geri kalan kısmında bilerek bir şey yiyip içmek veya cinsel ilişkide bulunmak da orucu bozar. Özetle, unutarak bir şey yiyip içen veya gece niyetlenemeyip gündüz oruca niyetlenen kişilerin, oruçlarını iftar vaktine kadar sürdürmeleri gerekmektedir."

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER