ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Şubat 2014 Perşembe 07:11

Fezlekelerin içine bakılmamıştır

Fezlekelerin içine bakılmamıştır

Adalet Bakanı Bozdağ, bakanların fezlekelerine ilişkin, "Fezlekeler nasıl geldiyse o şekilde iade edilmiştir. Fezlekelerin içine bakılmamıştır" dedi.


Kamuoyunda "Yeni demokratikleşme paketi" olarak bilinen Terörle Mücadele Kanununun 10. Maddesi Uyarınca Kurulan Ağır Ceza Mahkemelerinin Kaldırılmasına ve Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşülmesine TBMM Adalet Komisyonu'nda devam ediliyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kişisel verilerin hukuka aykırı kaydedilmesinde ceza alt sınırını 6 aydan 1 yıla çıkaran maddeye ilişkin eleştirileri yanıtladı.

Kişi hukukuna karşı herkesin saygılı olması gerektiğini belirten Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın görüntülerine müdahalesine bizzat şahit olduğunu söyledi.

Bozdağ, 2010 yılında referandumla kabul edilen Anayasa değişikliğinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde kendisinin AK Parti Grup Başkanvekili olduğunu, Erdoğan'ın grup başkanvekillerinin yanına oturduğunu anlatarak, "Bir milletvekili, Sayın Başbakanımız'a internete Baykal'ın görüntülerinin düştüğünü fısıldadı. Sayın Başbakan, hemen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı çağırttı ve 'gereğini yapın' dedi" diye konuştu.

Fezleke tartışması

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise 2011 seçimlerinde adaylar kesinleştikten sonra MHP'ye komplo kurulduğunu ve Başbakan Erdoğan'ın komployu oy devşirmeye çevirdiğini öne sürdü.

Bal, AK Parti'li Ömer Faruk adlı bir kişinin ABD ya da Kanada'dan yayın için para ödediğini, MHP'nin mağdur edildiğini ve AK Parti'nin bundan siyasi çıkar elde ettiğini söyledi.

Bal, Bozdağ'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki fezlekenin Meclis'e Adalet Bakanlığı kanalıyla mı başka kanalla mı geldiğini sordu.

Adalet Bakanı Bozdağ, fezlekelerin Meclis'e nasıl sevk edileceğine ilişkin 2011 yılında yayımlanan Adalet Bakanlığı genelgesi olduğunu ifade etti. Bahçeli hakkındaki fezlekenin genelgeye uygun olarak gönderildiğini belirten Bozdağ, "Benden önceki bakan döneminde gönderilmiş ama ben de kabul ederim" dedi.

Bozdağ, 17 Aralık operasyonunda isimleri geçen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki fezlekelerin görevleriyle ilgili olduğu için genelgeye aykırı oldukları gerekçesiyle iade edildiğini kaydetti. Fezlekelerin içine bakma imkanları olmadığını dile getiren Bozdağ, bakanlığın görevinin "postacılık" olduğunu söyledi.

MHP'li Bal, hakkında yolsuzluk iddiası olan bakanlar hakkındaki fezlekelerin genelgeye göre değil, yasalara göre işleme tabi tutulması gerektiğini ifade ederek, "Madem içine bakmıyorsunuz, neden 45 gün beklettiniz? Adalet Bakanlığı'nda delillerin sureti alındı mı? Şüphe ediyorum. 'Hangi illerde operasyon yapılacaktı' sorusunun cevabı dosyada mı bulundu? Buna göre mi 17 ayrı ilde emniyet mensuplarına operasyon yapıldı?" sorularını yöneltti.

Adalet Bakanı Bozdağ, fezlekelerle ilgili yasalara aykırı iş yapmalarının söz konusu olmadığını vurgulayarak, "Fezlekeler nasıl geldiyse o şekilde iade edilmiştir. Böyle bir şey yapmamız düşünülemez. Fezlekelerin içine bakılmamıştır" diye konuştu.  

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER