ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 14:36

Eroğlu’ndan operasyon açıklaması

Eroğlundan operasyon açıklaması

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, “Paralel Yapı’ya yönelik Mersin’de bugün operasyon başlatıldı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Mersin’de “Paralel Yapı’ya yönelik yapılan operasyonla ilgili olarak, “Herkes devlet memuru ise kanuna, nizama göre davranması gerekir. Vatandaşlarımızı şunu bilsin hakikaten bu Paralel Yapı eğer önlenmeseydi Türkiye’nin başına çok büyük ağ örecekti” dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı müjdelerinin açıklanması kapsamında partisinin il başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Neler söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

“Paralel Yapı biliyorsunuz maalesef Türkiye’de 17 Aralık’ta darbe planları yapan bir yapı. Tamamen ipleri dışarıda olan bir yapı. Bakanları dinlemişler, Başbakanı dinlemişler, yani devletin birtakım gizli sırlarını bir şekilde dışarıya aktarmışlar. Bu bir casusluktur aynı zamanda. Ayrıca birtakım sahte belgeler ile sahte telefonu numaraları ile başkalarını dinlemek hakkı kimsede yoktur yani. Herkes devlet memuru ise kanuna, nizama göre davranması gerekir. Tabii bunlar kanunsuz işler. Yapanlar kim olursa olsun cezalandırılır. Tabii mahkemeye sevk edileceklerdir, mahkemeler gerekeni yapacaktır. O bakımdan mahkeme intikal edenlere bir şey söylememiz mümkün değil. Ama vatandaşlarımız şunu bilsin hakikaten bu Paralel Yapı eğer önlenmeseydi Türkiye’nin başına çok büyük ağ örecekti. Yani Türkiye’nin yükselişini hazmedemeyenler pek çok sayıda darbe planları yaptılar. Sırf AK Parti dönemindeki planlara bakarsanız birtakım biliyorsunuz kapatma davaları, darbe teşebbüsleri, bir takım hatta askeriyenin vesayeti altında olması gibi durumlar, ayrıca yargı darbesi yapmak istediler, dolayısıya Paralel Yapı’nın bu tutumu hiçbir şekilde kabul edilemez. Hiçbir devlet Parelel Yapı’ya müsaade edemez. Biz de büyük bir devletiz, böyle bir yapıya müsaade edemeyiz. Bunlar tabii suçlular. Gerekli cezayı çekeceklerdir.”



“DEVLETİN DÜZENİNİ, KAMU DÜZENİNİN MUTLAKTA KORUMAK GEREKİYOR”

Bakan Eroğlu, bir başka gazetecinin Çözüm Süreci ile ilgili son günlerde yaşanan olumsuz gelişmeleri hatırlatması üzerine ise, “Çözüm Süreci aslında bu bölgedeki en büyük proje. Bütün bu millet düşmanları. İster dış kaynaklı ister içerdeki gafiller olsun, onların planı şuydu, Türkiye’nin önünü kesmek. Türkiye yükseliyor; gerçekten bütün Orta Doğu’nun hatta Balkanların Kafkasların ümidi Türkiye şu anda. Afrika’daki pek çok garip gureba, fakir fukaranın ümidi Türkiye. Dolayısıyla bundan rahatsız olanlar var. Asırlar boyunca şöyle planlanmış, Türkiye için Osmanlı zamanında bunları bölelim, parçalayalım yutalım şeklinde bir plan uygulandı. Adı da Şark Meselesi. Bu plan 300 yıldır uygulanıyor. Bunların planları aynen devam ediyor. ’Acaba biz fitneler çıkarmak suretiyle Türkiye’yi ekonomik açıdan sıkıntıya sokabilir miyiz? Kardeşi kardeşe kırdırabilir miyiz?’ şeklinde planları vardı. İşte bu milli birlik beraberlik projesiyle, çok büyük bir proje, birlik beraberlik kardeşliğin pekişmesi hedefleniyor. Çözüm süreci dediğimiz husus budur. Ama burada şu anlaşılmasın, devletin düzenini, kamu düzeninin mutlakta korumak gerekiyor. Bazıları bundan istifade ederek acaba kamu düzenini nasıl bozarız diye bir gayret içine girdiler ama biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Çözüm süreci devam edecek. Güneydoğudaki vatandaşlarımız bizim kardeşlerimiz. Onlarla bir problem yok. Bizim problemimiz PKK ve onların uzantılarıyla. Onları ayırıyoruz. Hükümetimiz zaten karar aldı. Kati suretle kamu düzenini bozanlara gereken ceza verilecek ama Çözüm Süreci devam edecek. Çözüm Süreci dediğimiz, herkesin rahat hür bir şekilde böyle bir barış ortamı içinde rahatça dolaşabilmesi, kendi özgürlük haklarını kullanabilmesi. Bunu sağladık zaten. Bu sağlandığına göre artık diğer ülkelerin tahrikleriyle herhangi bir şekilde hareket edilmemesi lazım. Vatandaşlarımızın bu konuda sağduyulu davranmaları lazım. Onlarda da huzur ikliminin gelmesi Güneydoğu’da da büyük bir rahatlamaya yol açmıştı. Bunu bozmak isteyenler var” ifadelerini kullandı.



“ESAD’IN ZULMÜNDEN MİLYONLARCA KİŞİ KAÇTI. ONLARA NİYE SESSİZ KALDINIZ?”

Bakan Eroğlu, konu hakkındaki açıklamalarına şöyle devam etti:

“Kobani’yi bahane ederek bunu yapmak istiyor. Peki Kobani’den önce Halep’te, Musul’da bir sürü zulüm gerçekleşti. Esad’ın zulmünden milyonlarca kişi kaçtı. Onlara niye sissiz kaldınız? Kaldı ki biz Kobani’deki aynı coğrafyanın insanlarına da kapımızı açtık, onları da buyur ettik. Onları buyur ettik. Biz onları bıraksak tamamını öldüreceklerdi. Bir insanlık vazifesini yerine getirdik. Yapacağımızı yaptık. Bu yüzden çözüm sürecinin devam etmesi gerekiyor. Çözüm sürecinin devam etmesini herkes istiyor. Şunu istemiyoruz ki çözüm sürecini bahane ederek bazı grupların, PKK unsurlarının birtakım hareketler yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunlar cezalandırılacak, bu da biline. Gerekli talimatlar verildi. Hükümetimiz gereğini yapıyor.”



“BİLMEDİĞİ MANTARLARI VATANDAŞLAR YEMEMELİ”

Bakan Eroğlu, gazetecilerin sorularını üzerine meteorolojik durum ile birlikte son günlerde artan “Mantar Zehirlenmeleri” konusuna da değinerek şunları söyledi:

“Yağış konusunda uyarımız var. Şu anda yağışlar başladı. Şimdi biz sizlerden istirhamımız meteorolojiden mgm.gov.tr sitesinden duyurularımızı yapıyoruz, ayrıca özel kuvvetli bir yağış olduğu zaman mutlaka bütün illere, belediye başkanlarına, ilgili kurumlara ve valilere bunları muhakkak bildiriyoruz. Bazı bölgelerde kuvveli yağışlar var. Bu hafta hakikaten bütün Türkiye’de yağışlar başladı, bir hafta süre ile devam edecek. Yağışların olması bu mevsimde memnuniyet verici bir surum. Allah’a şükürler olsun biz zaten bu yılki kuraklığı çok büyük bir sıkıntı olmadan, çok akıllı bir su yönetimi ile atlattık. Allah’ın tabii yardımıyla, ne zaman su istedik sıkıştığımız anda yağmurunu, rahmetini gönderdi. Hiçbir şekilde İstanbul dahi bir sıkıntı yaşatmadı.”

Mantar zehirlenmeleri konusuna da değinen Eroğlu, “Mantarlarla ilgili biz zehirli mantarların uyarısını yaptık. Her mantar yenmez. Vatandaşlar bazı mantarların zehirli olduğunu öğrenmeli. Bilmediği mantarları vatandaşlar yememeli. Her mantarı, her otu yemek doğru değildir. Anlayanlara sormalılar ya da biz bunlarla ilgili broşürler dağıtıyoruz. Orman teşkilatının internet sitelerinde de zehirli mantarlar tanıtılıyor. Vatandaşlar ikazlara uysunlar, yediklerine dikkat etsinler” diye konuştu.

Bakan Eroğlu’nun Afyonkarahisar’daki basın toplantısının ardından Ankara’ya geçeceği bildirildi.

(İHA)

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER