ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2014 Perşembe 13:18

Erken seçim geliyor! İşte tarihi

Erken seçim geliyor! İşte tarihi

Haziran 2015'te yapılması beklenen Milletvekili Genel Seçimleri'nin Nisan ayında yapılacağı ileri sürüldü.


Hükümetin planına göre, kışın hemen bitiminde Nisan ayının sonunda erken seçime gidilecek. Seçimin yapılmasını muhtemel iki tarih var: 19 Nisan ya da 26 Nisan.

Hürriyet'in iddiasına göre, hükümetin erken seçim hamlesinin arkasında Kobani olayları var. Hükümetin, kış şartlarında benzer toplum hareketler olamayacağını hesapladığı, bu sessizlik sürecinden yararlanarak da Nisan'da seçime gitmeyi planladığı ifade ediliyor.

TBMM KARARI GEREKİYOR

Anayasa uyarınca en geç 7 Haziran 2015'te yapılması gereken genel seçimin Nisan'a alınması için TBMM'den karar çıkması gerekiyor. TBMM'den erken seçim kararı almasıyla, seçim takvimi belirlenecek.

HAZİRAN'DA SINAV TAKVİMİ YOĞUN

Seçimlerin öne alınmak istenmesinin nedenlerinden bir diğeri de Haziran ayında önemli sınavların üst üste gelmesi. Önce TEOG ardından da Haziran ayının ikinci ve üçüncü hafta sonlarında LYS telaşı var. Seçimlerin sınavlarla aynı döneme denk gelmesi, okul binalarının kullanılmasında bir dizi sorunu beraberinde getirmesinden endişe ediliyor.

Bir diğer gerekçe ise 'yaz tatili maratonu.' AK Parti yaz tatilinin seçimlere katılımı düşürdüğü görüşünde. Okullar kapanır kapanmaz, kimi seçmen yazlığın kimi seçmen de memleketinin yolunu tutacak.

SANDIK GÖREVLİSİ SORUNU

Bir diğer gerekçe de sandık görevlileri. Ak Parti'ye göre seçimin okullar kapanmadan yapılması daha sağlıklı zira sandıkların büyük bir kısmı okullara kuruluyor ve sandık görevlileri öğretmenlerden oluşuyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER