ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2014 Perşembe 16:38

Erdoğan:"PYD'ye yapacağınız yardımlar bir terör örgütüne gitmektedir"

Erdoğan:"PYDye yapacağınız yardımlar bir terör örgütüne gitmektedir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'ye ve IŞİD terör örgütüne geçen silahlara ilişkin, "Türkiye bu işe olumlu baktı mı? Hayır bakmadı. Türkiye'ye rağmen Amerika bu işi yapmıştır" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yarım asırlık bir geçmişe dayanan AB ile ilişkilerimiz çok yönlü fakat kötüdür. AB'ye üyelik hedefimiz bizim için stratejik bir tercihtir. Türkiye'nin üyeliği AB'ye stratejik, jeopolitik, ekonomik, kültürel ve sosyal boyutlarda artı değer katacaktır" dedi.

"Türkiye'ye rağmen Amerika bu işi yapmıştır"

Erdoğan, PYD'ye ve IŞİD terör örgütüne geçen silahlara ilişkin, "Türkiye bu işe olumlu baktı mı? Hayır bakmadı. Türkiye'ye rağmen Amerika bu işi yapmıştır" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"PYD'nin PKK ile aynı durumda olduğunu kendilerine (ABD Başkanı Obama'ya) telefon görüşmemde ifade ettim. 'O da bir terör örgütüdür' dedim. Dolayısıyla burada PYD'ye yapacağınız yardımlar bir terör örgütüne gitmektedir. Şu anda PYD saflarında PKK'nın lider kadrosunda olup orada savaşan kişiler var."

"Destek çözüm sürecini güçlü kılacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm süreci çalışmalarıyla ilgili, "İnanıyorum ki tüm halkımız, milletimiz çözüm süreci noktasında ittifak halinde ama buna tüm sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin de destek vermesi süreci çok daha güçlü kılacaktır"  diye konuştu.

Bu kampanyalara rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Letonya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada da "Bakın şu anda ABD veya Avrupa'da kimi uluslararası medya kuruluşlarının tamamen art niyetli şekilde bir koro halinde Türkiye ekonomisine karşı asılsız ve mesnetsiz eleştiriler yaptıklarını görüyoruz. Bu haberlerin diline, üslubuna, ortaya atılan iddialara bakıldığında ortada bir kampanya olduğu ve kampanyanın da aynı odaktan beslendiği görülecektir. Aynı tavrın kredi derecelendirme kuruluşlarının bazıları tarafından da yine tamamen art niyetli şekilde pompalandığına zaman zaman şahit oluyoruz. Bu kampanyalara rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor" diye konuştu.

Türkiye'nin IŞİD terör örgütüne destek dediği iddiaları

"Letonya'da ya da diğer ülkelerde iş dünyasının, uluslararası medyada çıkan bu olumsuz haberlere son derece temkinli yaklaşmasını önemle tavsiye ediyorum. Şu anda uluslararası bazı medya kuruluşlarında Türkiye ile ilgili iki konu ısrarla bir şekilde dile getiriliyor. Bu iki konu üzerinde bir algı oluşturulmak isteniyor. Nedir bunlar? Bunu açıklamam lazım. Bir, 'Türkiye IŞİD terör örgütüne destek veriyor.' Bu iddia tamamen yalandır. Bu iddia hiç bir delile, hiçbir belgeye, bilgiye dayanmıyor. Tam tersine Türkiye IŞİD'e de IŞİD'i doğrudan sebeplere de çok güçlü şekilde karşı çıkmış, uyarılarını da tüm dünyaya güçlü şekilde yapmış bir ülkedir. Bu uyarılarımızı dinlemeyenler, ne yazık ki bugün IŞİD'e şu veya bu yolla destek vermektedirler. Bakın Irak'ta gerçekleşen olayı eğer iyi analiz ederseniz, iyi tahlil ederseniz acaba IŞİD'in elindeki bütün o silah ve mühimmat nereden geldi? Bunu incelerseniz bunun kaynağı zaten çok açık, net ortaya çıkar. Aynen şimdi Suriye'de olanlara baktığımızda burada da aynı yanlışları görüyoruz. Bütün uyarılara rağmen, üstelik Türkiye, Irak ve Suriye dışında IŞİD terör örgütünün şu anda en büyük mağduru olan ülkedir. Musul'un IŞİD eline geçmesiyle Türkiye'nin oradaki 49 konsolosluk çalışanı rehin alınmış, 102 gün rehin tutulmuş, yoğun gayretlerimiz neticesinde rehinelerimiz kurtarılmıştır. Terörle ilkeli ve kararlı bir şekilde mücadele eden Türkiye'nin herhangi bir terör örgütünün yanında olması, destek vermesi asla ve asla söz konusu değildir. Zira biz terörle mücadelede, terör belasından 32 yıldır çok çekmiş bir ülkeyiz. Bundan çok çeken bir ülke olarak biz terör örgütleriyle nasıl olur da bir arada olabiliriz? Bu mümkün mü? Bunu defalarca söz ve fiillerimizle ortaya koyduğumuz halde belli çevrelerden, belli medya kuruluşlarından bu iddianın ısrarla ve maalesef ahlak dışı uygulamalarla ne yazık ki yaygınlaştırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye hakkında bu alanda çıkan haberlere karşı Letonyalı dostlarımızın, özellikle de Letonya iş dünyasının daha dikkatli olmalarını rica ediyorum, tavsiye ediyorum."

PKK ülkemde 40 binden fazla insanı öldürürken neredeydiniz ?

"300 bin insanın ölümüne, katledilmesine sessiz kalan dünya şu anda Kobani'de ayağa kalkmış durumda. Peki çok güzel de Dera için neredeydiniz? İdlib, Hama, Humus, oralar yanarken neredeydiniz? Örneğin PKK gibi kanlı bir terör örgütünü umursamayan dünya bir anda IŞİD terör örgütü için ittifak kurabiliyor. İyi de PKK ülkemde 40 binden fazla insanı öldürürken neredeydiniz?"

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER