ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Şubat 2014 Perşembe 09:32

Erdoğan'ın yerel seçimdeki oy kriteri

Erdoğanın yerel seçimdeki oy kriteri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün önce partisinin milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısında bir araya geldi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün önce partisinin milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısında bir araya geldi, ardından da partisinin seçim beyannamesini açıkladı. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin büyük önem taşıdığını belirten başbakan "2009'daki oyumuz yüzde 38.8. Bunun üzerinde aldığımız her oy başarıdır" dedi.

103 MİLLETVEKİLİ HAZIR BULUNDU

Erdoğan, Meclis'in seçimler nedeniyle tatile girmesinden önce milletvekilleriyle gruplar halinde istişare toplantısı yapma kararı aldı. Bu kapsamdaki ilk toplantı dün Ak Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. 17 Aralık operasyonu sonrası istifa eden eski Ab Bakanı Egemen Bağış, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın da hazır bulunduğu toplantıya 103 milletvekili katıldı.

"SİVİL DARBE YAPTILAR"

Ak Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Sizin için cemaatle ilgili kırılma noktası ne oldu?" şeklindeki soruya Erdoğan şu yanıtı verdi: "Süreç aslında 7 Şubat'ta (MİT Müsteşarının ifadeye çağrılması) başladı. 7 Şubat'ta endişelendik. Çağırdık bunları, 'Bu ne rezillik' dedik. Aracılar dostlarla sürekli 'Bize güvenin, sorun olmayacak, yok böyle şeyler' dediler. Biz de inandık. Çok yalancı bunlar. Bu kadar yalana, bu kadar hesapsız davranacaklarına ihtimal vermedik. 17 Aralık'ta gerçek yüzlerini ortaya çıkardılar. Sivil darbe yaptılar."

"SENİ ÇAĞIRAMAZLAR"

Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a o süreçte verdiği talimatı da ilk kez açıkladı: "MİT Müsteşarımıza, 'Bunların yetkileri yok. Seni çağıramazlar. Çağırırlarsa gitmeyeceksin. Onlar gelirse de içeri almayacaksın' talimatı verdim."

YEREL SEÇİM KRİTERİ

Erdoğan, yerel seçimlerin ve Ak Parti'nin alacağı oy oranının önemine vurgu yaparken de, "Bunlar 'yüzde 30'un altına düşerse Ak Parti gider' hesabı içindeler. Kendilerine çok büyük güç vehmediyorlar. Ama 30 Mart'ta böyle bir güçleri olmadığını görecekler. 2009'daki oyumuz yüzde 38.8. Bunun üzerinde aldığımız her oy başarıdır. Uluslararası güçler bizim oy oranımıza göre pozisyon belirleyecek" ifadelerine yer verdi.

TOPLANTIDAN NOTLAR

- Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonuna gelişinde vatandaşlara karanfil dağıttı.

- Uğur Işılak, Ak Parti için yazdığı seçim şarkısını okudu. Şarkı partililerin beğenisini topladı. Başbakan Erdoğan ve salondakiler Işılak'ı ayakta alkışladı. Platforma çıkarak tokalaştığı Uğur Işılak'a teşekkür eden Erdoğan, "Bu seçim şarkısı benim için süpriz oldu" dedi.

- Toplantıda, 100 sayfalık seçim beyannamesi, Türkiye genelinde son 12 yılda yapılan çalışmaların anlatıldığı "Millete Hizmet Yolunda 12 Yıl" isimli kitaplarla seçim broşürleri dağıtıldı.

- Her il için yaklaşık 30 dakikalık filmlerin oluşturulduğunu belirten Erdoğan, 81 il için aynı kurumsal kimlik altında ayrı internet siteleri hazırladıklarını söyledi. Örnek vererek, www.akpartiankara.org.tr adresine giren Ankaralıların şehirleri için yapılan ve yapılacak tüm hizmetleri görebileceğini, filmleri izleyerek şarkıları dinleyebileceğini dile getiren Erdoğan, tüm iller de hazırlanan bu sitelerin Mobil cihazlara uyumlu olacağını kaydetti.

KAYNAK: HABERLER.COM

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER