ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Aralık 2013 Cuma 20:15

Erdoğan'dan gece mitingi

Erdoğandan gece mitingi

Başbakan Erdoğan'ı karşılamak için yüzbinlerce partili geldi. Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, İstanbul'a gelişinde Atatürk Havaalanı'nda coşkulu bir kalabalık karşıladı. AK Parti'nin anonsçusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması öncesi, otobüsün üstündeki bakanları ananos ederken "Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdrim Naim Şahin diyerek" anons etti. Ardından 'eyvah' diylerek hemen düzeltti. İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın da Başbakan'ın yanında olması ve anons edilmesi dikkat çekti.

Kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, istifa eden milletvekillerini eleştirdi. "Bugüne kadar bizimle yola çıkıp da bize ihanet edenlerle biz halen beraber yürüyelim demeyiz. Onları kapının kenarına koyarız. Çünkü millet partinize ihanet edin diye oy vermedi" diyen Erdoğan, Ertuğrul Güünay'a ise ayrı bir parantez açtı. Kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevkedildikten sonra istifa eden Eski Kültür Bakanı Günay'ın "Adalet ve İçişleri Bakanlığı seçimini doğru bulmadım" sözlerine tepki gösteren Başbakan, "Bakanlık varken her şey cici güzel, bakanlıktan ayrıldıktan sonra kalkıyor 'ben filanca bakanı beğenmedim' diyor. Senin böyle bir yetkin mi var ya. Önce bir haddini bil" şeklinde konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"ORAYA GÖNÜL VERENLERE SÖZÜMÜZ YOK"

Kardeşlerim, bugün Sakarya'daydık. Gerçekten gerek Sakarya Üniversitesi, gerek Sakarya meydanı bambaşka bir coşkuyu yaşadı.

Biz bir şeye bakacağız. Bizler bir meşrebi, bir micazı, bir oluşumu istismar edenlere sözümüz var. Asla oraya gönül verenlere bizim sözümüz olamaz. Türkiye farklı bir dönemi yaşıyor. Bir değişimi, dönüşümü yaşıyor. 11 yıldır bizden böyle bir sıçramayı beklemeyenler, oyunları bozulunca malesef çok farklı yöntemlere başvurdular. Bu olayın uluslararası boyutu vardır. Ama ulusal bazda ne yazık ki bu işin taşeronları vardır.

Biz isterdik ki aynı istikamete yönelen insanlar birbirini vurmasın. Biz elele vermeye mecburuz, omuz omuza vermeye mecburuz. Zira biz neyin kavgasını yapıyoruz. Bizim tek mücadelemiz var. Önce insan, sonra devlet. Biz bunu başardık. Devleti önceleyen değil, insanı önceleyen bir anlayışı getirdik. İşte bu anlayışla İstanbul burada olağanüstü bir buluşmayı gerçekleştirdi.

"DAMDAN DÜŞEREK GELDİK, ATAMAYLA GELMEDİK"

Ben size çok teşekkkür ediyorum. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Dikkat edin. Adını yolsuzluk operasyonu koydular. Kardeşlerim, bunun adını böyle koyanlar, yolsuzluğun içinde olanların ta kendileridir. Zira geçmişte nelerin olduğunu bittiğini bilenlerden biriyim. Biz damdan düşerek geldik, atamayla gelmedik.

Egemenlik yargının değildir, egemenlik yürütmenin de değildir. Egemenlik milletindir milletin. Fakat egemenlipği milletin elinden alıp, egemenlik yetkisini kullanmak bana aittir diyen yargı da bunun hesabını vermelidir. Bu millete gönül veren, hizmetkar olan insanlar kalkıp da derme çatma iddialarla tutuklanıyorsa burada bir bit yeniği var. Şimdi ne diyorlar; konuşamayacaksın diyorlar. Silivri'nin kapısına gidenlere bunu söyleyemiyordunuz.

"BAŞSAVCI SUÇ ÜSTÜ YAPTI"

Dün İstanbul Başsavcısı'nın yaptığı açıklama manidardır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı suç üstü yapmıştır. Başsavcı dosyayı istiyor, gizlilik olduğu gerekçesiyle dosyayı vermiyor, basına sızdırıyor.

Yargı diyor ki; savcılar, hakimler, onlar herhangi bir eleştiriye tabi tutulamaz. Ne demek o? Sen gizlilik kaydı olan evrakı medyaya sızdıracaksın, dosyayı Başsavcı'ya vermeyeceksin. Ondan sonra aman bunlar konuşulmaz. kardeşim, ben konuşuyorum. Ve bu savcı kalkıp İstanbul Adliyesi'nin önünde, üniversite yıllarımızdaki marjinal militanlar gibi basın bildirisi dağıtabiliyorsa ben konuşuyorum. Siz bugüne kadar böyle bir savcı gördünüz mü? Ne demek gizlilik kaydı?

"YETİM HAKKI YEMEDİK, YEDİRMEDİK"

Biz insanın suçluluğu tespit edilmediği sürece siz bir insana suçlu damgası vuramazsınız. Basına veriyorsunuz, basın da bu insanları hemen damgalıyor. 100 milyar dolar devlet zarar uğratılmış. Ya sen ya hesap bilmiyorsun ya da bu dünyadan haberin yok. Savcı iddiasını ispatla mükelleftir. O zaman bu iddianızı ispat edeceksiniz. Etmezseniz müfterisiniz. Çünkü bu iktidar bugüne kadar tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedi, yedirtmedi.

Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Bunlar çaldıkları veya çalmaya hazırlandıkları minarenin kılıfını hazırlıyorlar. Bunlarrda her yol mübah. Bunlar ailelerin mahremiyetine girecek kadar ahlaktan yoksun.

"BAYKAL'I KASETLE GÖTÜRDÜN"

Ana muhalefetin genel müdürü SGK'nın genel müdürü ikenn Rahşan affıyla yolsuzluktan yırttı. Ayrıca Sayın Baykal'ı sen bir kasetle götürdün. Eğer o kaset olmasaydı sen şu an CHP'nin genel başkanı olmayacaktın. Ayrıca Sayın Baykal'ın ihraç ettiği, yolsuzluk klasörü önünde boy boy resimler verdiğin kişiyi İstanbul'a aday yapıyorsun. Yolsuzlukları sebebiyle partisinden kovulan adamı tekrar içeri alacak kadar karnı geniş.

"MÜSLÜMAN MÜSLÜMAN'A BEDDUA EDEMEZ"

Ben şimdi sizden bir şey istiyorum. Şurada 90 günümüz var. 30 Mart yeni bir milattır. Yeni Türkiye'yi kurmaya, inşa etmeye yeni bir milattır. Buna hazır mıyız? Kapı kapı dolaşarak bildiklerimizi anlatmaya hazır mıyız?

Biz birilerinin konuştuğu gibi konuşmayacağız. Yumuşak dil ile konuşacağız. Beddualarla konuşmayacağız. Çünkü bir Müslüman bir Müslüman'a beddua edemez. Biz bu tuzaklara da gelmeyeceğiz. Bedduaya lanet, duaya evet, duaya davet. Buna bakacağız.

Gezi'de ülkeye çok şey kaybettirdiler. Şimdi de bununla ülkeye çok şey kaybettiriyorlar. Faizin, borsanın, dövizin durumu ortada. Bunun hesabını nasıl verecekler.

"DEVLETİN OKULLARI BİZE YETER' DEYİN"

Dersaneler diye bir olay tutturdular, olayı bu noktaya getirdiler. Bu olay dersaneler sürecinin bir devamıdır. Ben AK Parti'ye gönül verenlere sesleniyorum. Siz de gelin 'Devletin okulları bize yeter, biz başka bir şey istemiyoruz' deyin. Tavrınızı koyun.

"İHANET EDENLERİ KAPININ ÖNÜNE KOYARIZ"

Bugüne kadar bizimle yola çıkıp da bize ihanet edenlerle biz halen beraber yürüyelim demeyiz. Onları kapının kenarına koyarız. Çünkü millet partinize ihanet edin diye oy vermedi. Bakanlık varken her şey cici güzel, bakanlıktan ayrıldıktan sonra kalkıyor ben filanca bakanı beğenmedim diyor. Senin böyle bir yetkin mi var ya. Önce bir haddini bil.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER