ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2013 Salı 19:32

Erdoğan'a Facebook'tan hakarete 2 yıl hapis

Erdoğana Facebooktan hakarete 2 yıl hapis

Başbakan hakkında hakaret eden Facebook kullanıcısını ihbar yaktı


Geçtiğimiz Haziran’da İstanbul Emniyeti’ne bağlı Elektronik Şube Müdürlüğü’ne yollanan bir ihbar mailinde Burak Ş. İsimli facebook kullanıcısın Başbakan’a hakaret ettiğini, Gezi parkı eylemlerine de katıldığı, mahallesinde sürekli olarak İslam ve hükümet aleyhine propaganda yaptığı belirtildi.

Gülçin Acar'ın haberine göre İhbarcı, ‘lütfen biri bu vatan hainini durdursun, her gün bu küfürleri görmekten ben utanıyorum’ ifadeleri kullandı.

“Siyasi idare sorumlu”

IP numarasından tespit edilen kullanıcının “Tayyip cami duvarına işedin” yazılı fotoğrafı paylaştığı tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca ifadesine başvurulan Burak Ş.(24), ifadesinde paylaşımın kendisine ait olduğunu belirterek, “Hükümet, Başbakan, Cumhurbaşkanı, Başbakan aleyhine bir propaganda yapmış değilim. Sadece siyasi düşüncemi açıklamak istedim. Bu paylaşımları yaptığım tarihte Gezi Parkı eylemleri de devam ediyordu. Ben de bu ülkenin içinde bulunduğu durumdan ve bu olaylardan siyasi idareyi sorumlu tuttuğum için paylaşımlar yaptım” dedi.

2 yıla kadar hapsi istendi

Soruşturma sonucunda Başbakan Erdoğan’ın ‘mağdur’ sıfatı ile yer aldığı iddianamede, ‘şüpheli’ Burak Ş. hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER