ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2014 Cuma 18:52

Erdoğan'a eşlik etti

Erdoğana eşlik etti

Erdoğan ile Davutoğlu, cuma namazını Hacı Bayram Camii’nde kıldı.


12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti genel başkan ve başbakan adayı olarak ilan edilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, cuma namazını birlikte Hacı Bayram Camii’nde kıldı. Namaz için camiye kabineden bakanlar ile AK Parti’den yöneticiler de geldi.

Erdoğan ile Davutoğlu namaz sonrasında cami içerisinde kalarak uzun süre cemaat ile tokalaştı. El sıkışma esnasında ‘lütfen el öpmeyelim, musafaha ile yetinelim’ anonsu yapıldı. Erdoğan ile Davutoğlu daha sonra camiden beraber birlikte çıktı.

Güvenlik güçleri ve korumalar dışarıdaki vatandaşları, ikiliye yaklaştırmamak için makam araçları güzergahına barikat kurdu. Erdoğan ile Davutoğlu vatandaşları barikatın içinden selamlayarak ilerledi. Davutoğlu, Erdoğan’ın makam aracına binerek camiden birlikte ayrıldı. İkilinin Başbakanlık Resmi Konutu’na gitmesi bekleniyor.
Bu arada Erdoğan ve Davutoğlu ile birlikte kabineden bazı bakanlar ile AK Parti’den yöneticiler de Hacı Bayram Camii’ne geldi.

Bakanlar arasında Taner Yıldız, Veysel Eroğlu, Bekir Bozdağ, Nabi Avcı, Ömer Çelik yer aldı. Bunların yanı sıra Süleyman Soylu ve Yalçın Akdoğan gibi AK Parti yöneticileri de cumayı Hacı Bayram Camii’nde kıldı.
Devlet erkanının namazı için Hacı Bayram Veli Camii ve çevresinde yoğun güvenlik tedbiri alındı.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER