ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ocak 2014 Cuma 19:42

Erdoğan TÜSİAD Başkanı'na cevap verdi

Erdoğan TÜSİAD Başkanına cevap verdi

Hükümeti eleştiren TÜSİAD Başkanı'na Başbakan Erdoğan'dan cevap gecikmedi.


Başbakan recep Tayyip Erdoğan Ankara İlçe adayları tanıtımında konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Keçiören sandıkları patlattığınız gün ayrı olacak. 30 mart seçimlerine biz teşkilat olarak 2 yıl önceden hazırlık yaptık. Son aylarda çalışmalarımıza hız verdik. Büyükşehir Belediye başkan adaylarımızdan, belde başkan adaylarımızdan, meclis üyelerimize kadar çok hassas bir araştırma sürecinden geçtik.

Bakın şununla gurur duyuyoruz. 81 ilde bize başvuranların sayısı 6 bin 415 aday adayı. Yani adayların 5 katı. Bu arkadaşların tamamı hepsi belediye başkanı olacak kapasitedir.

Halkın nabzını tuttuk. performansları ölçtük. Temayül yoklamaları yaptık. İl ve ilçe başkanlarımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin görüşlerini aldık. 81 ilin adaylarını açıkladık. şimdi ilk kez başkent Ankara'da ilçe adaylarımızı tanıtıyoruz. Bazı illerde bakan adaylarımız oralarda ilçe adaylarını tanıttılar.

İSTANBUL ADAYLARI HAFTAYA AÇIKLANACAK

Hafta sonu da İstanbul'da ilçe adaylarını tanıtacağız. Açıklandıktan sonra tam kadro sahadaki yerimizi alacağız.
30 Mart'ta AK Parti'nin ampülüyle tüm Türkiye'yi aydınlatacağız. Ülkemiz ve milletimiz adına bçr dönüm noktası bu seçim. 30 Mart sandık dışı yöntem arayanların boğazında kalacak.

TÜSİAD BAŞKANI'NA CEVAP

TÜSİAD Başkanı olduğundan çok farklı bir Türkiye çizdi. 

ANANASLAR GELİP GİDİYOR

Bunlar bildiğiniz anas değil herhalde biliyorsunuz bunlar kod adı kod... Biz bağısız ve tarafsız yargı diyoruz. TUSİAD başkanına sesleniyorum bu ülkee hiç samimi davranmadı.

Ey TÜSİAD ananas meselesinden neden rahatsız değilsin. Uganda'da size rafineri kuranlardan neden rahatsız değilsin. Neden işleri tıkır tıkır yürüyor. Bunlar ananastan neden rahatsız değil. Çünkü bunlar ananas değil. Bunlar kod adı.

Biz sadece bağımsız yargı demiyoruz. Sadece bağımsız ve tarafsız diyoruz. TÜSİAD şimdiye kadar milletin yanında yer almadı. TÜSİAD'a rağmen iş dünyasındaki baskıyı kaldırdık. Bunlar 1'e 5 kazandı.

120 milyar doları bu ülkeye kim getirdi.

Siz gidin o yolsuzlukları yapanlarla lobi yapmaya devam edin. Şimdiye kadar sustuk bundan sonra susmayacağız. Artık yeri geldiğinde bunları açıklaycağız.

AK Parti hükümetine bu kadar açık bir şekilde tavır alanlara karşı biz de onlara karşı tavır alacağız. Siz darbeye karşı ses çıkarmadınız bundan sonra bizi karşısında bulacaksınız.

Dürüst davrandığınız sürece bizi yanınızda bulacaksınız.

Dönemimizde imkanlarını nerelere götürdüklerini gelip bize açıkladılar. TÜSİAD'ın başkanı kalkıp bu ülkeye yabancı sermaye gelmez demek bu ülkeye ihanettir. Sen hangi yüzle bu hükümetin bakanlarını bu toplantıya çağırırsın. Biz TÜSİAD'a rağmen geldik.

Biz paralel örgüte karşı da mücadeleye devam edeceğiz. Yabancı sermaye gelmez diyorsun ha. Cevabını alacaksın. 11 yılda 120 milyar dolar getirdik. Bu istikrar ve güven sayesinde yaptık. TÜSİAD'a rağmen yaptık.

Çeteler temizlendikçe, daha çok sermaye gelecek. Milletimizle çok daha iyisini yapacağız.

Gündemimizde olan HSYK ile ilgili görüşmeler: Kardeşlerim, biliyorsunuz günlerdir parlementoda, genel kurulda bazı sıkıntılar oluyor. HSYK ve Adalet Kuruluyla ilgili görüşmeler oldu. Cumhurbaşkanı ve diğer partilerle görüşüldü. Sayın Gül'e dedim bu işi anayasa ile çözüleceğini söyledim. Ben bütün partilere arkadaşlarımı gönderdim. CHP hemen açıklamadı. MHP bir çay bile ikram etmedi. Davet ediyorsun be. Arkadaşlarımız BDP'ye gittiler. Önce olumlu sinyal verdiler. Perşembe günü CHP'den cevap geldi. Hayır dediler.

Bu CHP'nin genel müdürü akşam başka sabah başka konuşur. Dürüst değildir.

Meclis'te dün istenmeyen işler oldu. Sen Başbakan'a, bakanlara her türlü hakareti et. Sabır sabır sabır nereye kadar. AK Partiller şamar oğlanı değil. Onlar da bir yerden sonra gerekeni yapıyorlar.

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER