ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2013 Pazar 13:38

Erdoğan: Tabi şehit gelecek

Erdoğan: Tabi şehit gelecek

Edirne Valiliği'nde konuşan Başbakan Erdoğan, "Toprak bütünlüğünü korumak için her şey yapılır. 'Şehit geliyor' diyorlar. Gelecek tabi." dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehitlerin herkesin aynı derecede saygı duyduğu kutsallar olduğunu belirterek, "Efendim şehitler geliyor, tabi gelecek. Şehadet bir makamdır. Hiçbir dönemde, hiçbir zaman şehidine bizler kadar sahip çıkan bir iktidar olmamıştır bu ülkede; çünkü şehidimize sarılmak, bu toprağa sarılmaktır, bu toprakla bütünleşmektir" dedi.

76 MİLYONUN ORTAK BAYRAĞI

Başbakan Erdoğan, Edirne Valiliği'nin kahvaltısında yaptığı konuşmada bayrağın, 76 milyonun ortak bayrağı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"YILDIZ, ŞEHİDİMİZİN SEMBOLÜ"

"Bu ülkede ikinci bir bayrağın tasavvuru düşünülemez. Bizim bayrağımızın rengi belli, şehidimizin kanı. Hilalimizin manası belli, bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, şehidimizin sembolü. 780 bin kilometrelik vatan toprakları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 76 milyonundur.

Burada hiç kimsenin bir operasyon yapma yetkisi, hakkı yoktur. Burada bizler, Hükümet olarak buna asla fırsat vermeyiz. Bu, bize ecdadımızdan böyle devredildi.

"BU TOPRAKLAR, BEDELİ NE OLURSA OLSUN KORUNACAK"

Bu devredilen toprakları aynen korumak durumundayız. Bedeli ne olursa olsun.

"ŞEHİT GELİYOR DİYORLAR, GELECEK TABİ"

Efendim şehitler geliyor, tabi gelecek. Şehadet bir makamdır. Niçin? İşte bunlar için. Buna biz fırsat verdiğimiz anda, milletimizin bize verdiği yüzde 50'lik oy, o zaman değerini kaybeder.

Şehitlerimiz hepimizin aynı derecede saygı duyduğu kutsallarımızdır. Hiçbir dönemde, hiçbir zaman şehidine bizler kadar sahip çıkan bir iktidar olmamıştır bu ülkede; çünkü şehidimize sarılmak, bu toprağa sarılmaktır, bu toprakla bütünleşmektir. Böyle baktık. Hiç kimse çıkıp da "Ben bu bayrağı sizden daha çok seviyoruz' iddiasında bulunamaz; çünkü o bayrağı seven, diğerlerini rencide etmiş olur. Kimse çıkıp da "Ben bu vatanı sizden çok seviyorum' iddiasında bulunamaz; çünkü bu ortak değerlerin yarıştırılması anlamına gelir ve kimseye fayda sağlamaz. Aynı şekilde, hiç kimse çıkıp da "Şehitlerimizi diğerlerinden daha fazla önemsediği" vurgusunu yapamaz. Eğer yapıyorsa, bir şeyler ortaya koyması lazım. Bize kadar ne şehidin ailesine, eşine, çocuklarına sahip çıkmak, onların geleceğini hazırlamak gibi bir adımı hiçbir iktidar atmadı. Biz, onların yavrularına, eşine sahip çıktık. Onlara birçok imkan sağladık."
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER