ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Eylül 2013 Çarşamba 20:17

Erdoğan: "CHP'liler Mısır'da darbe tecrübelerini anlatacaklar!"

Erdoğan: "CHPliler Mısırda darbe tecrübelerini anlatacaklar!"

CHP'li heyetin Mısır'ın darbecilerini ziyaret etme kararı, Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çekti. Erdoğan ziyareti bakın nasıl yorumladı...


G-20 Zirvesi'ne katılacağı Rusya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, G-20 zirvesinin akabinde Arjantin'e geçerek Buenos Aires'te yapılacak olan 2020 yaz olimpiyatlarının düzenleneceği şehrin açıklanacağı Uluslararası Olimpiyat Komitesi toplantısında hazır bulunacaklarını belirtti. 

Erdoğan, G-20 Zirvesi'ne katılacağı Rusya'da hem ABD Başkanı Barack Obama hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye konusunda görüşmelerde bulunacağını söyledi. Erdoğan, kısa süreli olması beklenen görüşmeleri iyi değerlendirmeyi umduklarını kaydetti.
    
"CHP'NİN MISIR YA DA IRAK'A VEREBİLECEĞİ BİR ŞEY YOKTUR"
    
Erdoğan'a CHP heyetinin Mısır'da darbeci yönetim tarafından davet edilmesi soruldu. Erdoğan, buna cevaben "CHP'nin oraya gitmesini kendisi açısından önemsiyorum, demokrasiye bakışı darbeye bakışı açısından tecrübelidirler.

Mevcut tecrübeleri Türkiye tecrübeleri onlara yetmiyor dışarıdaki darbe deneyimlerinden bir şey kazanmanın veya tecrübelerini onlara aktarmanın gayreti içinde olacaklardır diye tahmin ediyorum.

CHP'nin Irak veya Mısır'a verebilecekleri bir şey yoktur. Mısır'a şöyle darbeler yaptık şeklinde, bunlar noktasında bir paylaşımı olabilir. Ülkemizde hani kim kimdir ansiklopedik çalışma var ya; bunların da durumu böyle olacak kim kimdir hangi parti nedir nasıldır bunun tanınması bakımından isabetli olur diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER