ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Ekim 2014 Cumartesi 13:10

Erdoğan: Benim için tarih olur

Erdoğan: Benim için tarih olur

Süleyman Şah Karakolu’nun Türkiye toprağı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, oraya zarar gelmesi durumunda atılacak adımların belli olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Sultanahmet Camisi’nde kıldı.

Namazın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tüm insanlığın bayramını tebrik ediyor, barışa ve yaşanılan sıkıntıların aşılmasına vesile olmasını diliyorum. Bayramı bayram gibi yaşamayı Rabbimden niyaz ediyorum. Öldüren Müslüman, ölen Müslüman böyle bir tablo yaşıyoruz.

Şu anda sınırlarımız malum adeta tehdit altında bunları görüyoruz. Şu anda Kobani'de olan yarın belki Haseki'de olacak, belki Artvin'de belki daha farklı sınırımıza yakın bölgelerde olacak. Dolayısıyla tüm bu gelişmelere karşı tabii ki Türkiye Cumhuriyeti olarak da bizler tedbirlerimizi azami ölçüde almış bulunuyoruz. Bunlarla ilgili olarak da atılması gereken adımları ulusal ve uluslararası bazda da hazırlıklarımızı yaptık yapıyoruz.

Süleyman Şah bizim vatan toprağımız, orada 40 Mehmedimiz var. Süleyman Şah, vatan topraklarımızdır. Orada şu anda 40 Mehmetçiğimiz var. Onların kılına herhangi bir şeyin gelmesi halinde silahlı kuvvetlerimiz başta olmak üzere orada atacağımız adımlar malumdur, orada herhangi bir şeyde asla tereddüt etmeyiz, edemeyiz.

Üç şey yerine gelmedikçe koalisyonda yer almalıyız. Uçuşa yasak bölge konusu. İkincisi güvenli bölge, tampon bölge demiyorum. Üçüncüsü ise eğit-donat. İstediğimiz bölge içinde Süleyman Şah da yer alıyor.

Kobani’yi ziyaret edeceksin, sonra da diyeceksin de Türkiye ses çıkarmıyor. Türkiye’den gelenler nereye sığınıyor, Türkiye’ye sığınıyor. Bizim için IŞİD neyse PKK odur. Bunları ayrı değerlendirmek yanlıştır.

Bizim için çözüm sürecini sona erdirmek söz konusu değil. Çözüm sürecini bitirmek isteyenler bedelini ağır öder.

Bakın şu anda Suriye'de bu olaylar olurken işte Suruç'ta, öbür tarafta bakıyorsunuz Şırnak'ta molotoflarla bütün el bombalarıyla vesaire yakıyorlar, yıkıyorlar falan bütün devletin, kamunun her türlü menkul, gayrimenkulerine saldırılar var. Bunlarla ne elde edecekler. Bunlara karşı bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Ve çok daha enterasanı önce bizim Mehmetçiğimizi taşlayan bir milletvekilinin, bir zihniyetin olduğu ülkede yaşıyoruz. Bunu bir kenara koymak mümkün değil.

Bu konuda eğer Biden bu tür ifadeler kullandıysa Biden benim için tarih olur. Kesinlikle başta IŞİD olmak üzere hiçbir terör örgütüne bizim en ufak bir yardımımız olmamıştır. Bunu kimse ispatlayamaz. Yabancı savaşçılar asla bizim ülkemizden Suriye'ye girmemiştir. Turist pasaportuyla bizim ülkemizden Suriye'ye geçer ama silahlı olarak geçtiğini kimse söyleyemez.

Sayın Biden eğer Harvard'da böyle bir şey söylediyse bizden özür dilemesi lazım. Öyle ufak tefek çevresinden dolaşarak yapılacak açıklamalar bizim kabulümüz değildir.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER