ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Haziran 2013 Perşembe 14:17

Erdoğan AP'ye rest çekti!

Erdoğan APye rest çekti!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Türkiye'yi kınama kararı alan Avrupa Birliği Parlementosuna ikinci "one minute" çıkışı!


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatılan belde belediyelerinin AK Partili başkanlarıyla Rixos Otel'de düzenlenen toplantıda konuştu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Avrupa Parlamentosu'nun bizimle ilgili alacağı kararı tanımıyorum" dedi.

Kapatılan belde belediyelerinin AK Partili başkanlarıyla Rixos Otel'de düzenlenen toplatıda bir araya gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belde başkanlarını uyardı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"AMACIMIZ PARTİZANLIK DEĞİL!"

12 Kasım 2012'de çıkardığımız yasa ile 14 ilimizi Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşturduk. Böylelikle 30 Büyükşehirimiz oldu. AK Partili bin 627 belediye bulunuyor. Bizim yeni yasa ile dönüştürdüğümüz belediyelerin yüzde 57'si AK Partili. O yüzden asla partizanlık yapmadık. Yapsaydık zaten çalışmayı bu yönde gerçekletirmezdik.

Bizim derdimiz partizanlık değil hizmetkarlık. Partizanlık uğruna milletin emanetine asla ihanet edemeyiz. 76 milyona tek bir nazarla baktık. Köydes ne demektir? Köylere hiçbir zaman olmayan desteği biz ulaştırdık. Beldes nedir?

Beldes ile belediyelere ekstra desteği biz ulaştırdık. Tunceli'den vekil çıkaramadık ama orada inşa edilen köprüleri barajları, ünversiteleri görürsünüz. CHP Tunceli'ye 90 yıl böyle hizmet götürmemiştir. 81 vilayetin 81'i bizim nazarımızda birdir.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMLARINI YAPTIK"

Antalya bize oy versin veya vermesin Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını bizim dönemimizde almıştır.

Biz bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. 81 ilin tamamı bizim nazarımızda birdir, kardeştir, vatandır. 2001 yılında bölgesel Milliyetçiliği ayaklarımızın altına alacağız dedik. O günden bugüne biz bu anlayış ile geldik.

Biz dinsel bölücülükte yapmıyacağız. Müslüman, Hristiyan, Sünni, alevi gibi bir ayrım yapmayacağız. ancak muhalefet bu ülkede mezhebi bir kaşıma gayreti içerisinde. Bu da Reyhanlıdaki saldırıda gayet net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu işi sabırla takip ediyoruz.

Bu birliğimizi, kardeşliğimizi kimseye bozdurmayacağız. Biz bu söylemleri slogan için kullanmıyacağız, içini doldurmaya çalışacağız.

"ONLARIN ELİNE 5 TANE KOYUN VER KAYBEDERLER"

Ben karşınızda İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanlığını yapmış biri olarak duruyorum. Sizin derdinizi en iyi ben anlarım. Kılıçdaroğlu'mu anlar, Bahçeli mi anlar... Onların eline 5 tane koyun ver kaybeder geri gelirler. CHP'ye, MHP'ye ve BDP'ye oy verenler benim kardeşimdir.

AK Parti kurulurken 3 dönem kuralını koymuştur. Hangi partide var bu. 30 yaş olan seçilme yaşını biz 25 yaşına indirdik. Talimat verdim bunu 18 yaşına indiremeye yönelik bu çalışma devam ediyor. Şimdi muhalefet diyorki çoluk çoçuğa mı bırakacağız ülkeyi...

Gençliğine güvenerek parlamento yolunu açan tek parti biziz. Bizim önümüzde bir örnek var bir karanlık çağı kapatıp aydınlık bir çağı başlatan Fatih var.

Türkiye'de 500 nüfuslu beldeler var. Bu beldelerde bakıyorsunuz iki üç çalışan var. Peki soruyorum bu beldeler nasıl hizmet verecek. Bu çarpık sorunun sorumlusu bu konuyu bu zamana kadar çözmeyenlerdir. ancak artık biz bu konuyu ele aldık. Bu belediyeler kapatıldığında kimse kaybetmeyecek inanın sizler kazanacaksınız, ülke kazanacak.

Belde belediyeleri malum ilçelere bağlı. Açık net bir şey söyliyeceğim. Bu bir yarış içinizde öyle belediye başkanları vardır ki yarın ilçe belediye başkanları olacak. O yüzden aranızda kırgınlık olmadan seçimlerde başarı elde etmeniz lazım.

Biz başkan adaylarını halka soracağız ve halk kimi belediye başkanı olarka görmek istiyorsa biz onu seçeceğiz ve il ve ilçe başkanlarımda onun yanında olacak. Biz kimsenin nefsini tatmin etmek için buralarda değiliz.

2 haftayı aşkın bir süredir Taksim'de başlayıp ülke genelinde süren eylemleri sizlerde takip ediyorsunuz. Yarınki il başkanları toplantısında Türkiye üzerinde oynan oyunları belgeleri ile deşifre edeceğiz. Hafta sonu iki dev miting gerçekleştireceğiz. Bu mitinglerde sessiz yığınların sesi olacağız.Bir kesim yurtiçi ve yurtdışındaki medya sanki bütün Türkiye yanıyor gibi bir imaj oluşturuyor. İşte biz yapacağımız bu mitingler ile gerçek Türkiye fotoğrafını vereceğiz.

"AP'NİN KARARINI TANIMIYORUM"

AB'den biri çıkmış bizler ile ilgili bir takım kararlar aldığını söylüyor. Ben buradan sesleniyorum AB'nin bizler ile ilgili aldığı kararları ben tanımıyorum. Bu kararı alanlar önce Yunanistan'a baksınlar. Türkiye daha Avrupa Birliği üyesi değil. Sen nasıl oluyorda bizim ile ilgili böyle karar alıyorsun. Genişlemeden sorumlu biri geliyor benimle konuşuyor, gidiyor Taksim'den tweet atıyor.

"SİDİK KOKUSUNDAN GEÇİLMİYOR"

AKM'nin üstüne asılan paçavraları gördünüz ben bunların üzerine ''Bakanıma 24 saat içinde bu paçavralar indirilecek ve bu meydan halkımızın kullanımına açılacak'' dedim. 

Asılan paçavraları gördünüz. Meydan halkın meydanıdır, tüm İstanbulluların meydanıdır. İllegal örgütlerin cirit attığı yere çeviremeyiz. Samimi olanların başımızın üstünde yeri var dedik.

Sidik kokusundan geçilmiyor. Birçoğu büyük abdestini buraya yapıyor. Güya çevrecilik adına yapıyorlar.

AKM temizlendi, anıt temizlendi. Görevlerini yapacaklar.

Hepsinde biber gazı kullanılır. Bu suydu, boyalı suydu, biber gazını yeri geldiğini güvenlik gücü kullanır, en tabi hukuki hakkıdır. 600 polisimiz yaralandı. Peki bunları niye konuşmuyorsunuz? Bunların sorgulanması laızm da yakıp yıkanların niye sorgulanmasını niye gündeme getir miyorsunuz?

Gözaltına alınanlar bırakılsın. Emriniz olur hemen bırakacağız . Yargı üzerine düşen yapmasını bekliyorum. Yakıp yıkmak suçtur. 100 trilyonu aşkın zarar var. Kim ödeyecek bunu? Sizlerden toplanan vergilerle biz ödeyeceğiz.

Bunun adı özgürlük mücadelesi olamaz. Samimi çevreci kardeşlerime diyorum ki bizi daha fazla üzmeyin bizi o uç örgütlerle bizi baş başa bırakın ve biz o parkı sahiplerine teslim edelim. Oranın sahipi tüm istanbul halkıdır.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER