ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ocak 2014 Perşembe 08:38

Emniyet'te böcek alarmı

Emniyette böcek alarmı

İstanbul Emniyeti'nde 'paralel yapı'nın gizli bilgileri depolamak için kullandığı 'kozmik oda'yı da barındıran B Blok'ta böcek alarmı verildi.


Hükümete karşı yürütülen yargı darbesinin odağında yer alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Yenişafak gazetsinden Cihat Arpacık'ın aberine göre, 17 Aralık sürecinde soruşturma bilgilerini otomasyon programı POL-NET'e yüklemeyip B Blok 3. Kat'taki 'kozmik oda'da saklayan 'paralel yapı'nın merkez üssü, bu sefer 'böcek alarmı' ile sarsıldı. Uzman ekipler, çok önemli soruşturmalara evsahipliği yapan B Blok'taki çalışmalara duvarlardan başladı. 'Böcek' diye tabir edilen dinleme cihazlarını araştıran ekipler, 'paralel yapı'nın tasfiye öncesi binaya yerleştirdiği iddia edilen aygıtların peşinde.

MÜDÜR: DİNLENİYORUZ

Son tayin ve atama fırtınasının ardından göreve gelen bir emniyet müdürü, 'Dinleniyoruz' şeklindeki şüphesini yönetimle paylaşınca binada böcek araması yapılmasına karar verildi. Emniyetin duvarları birkaç santim kazınarak dinleme cihazı olup olmadığına bakıldı. Duvarda arama çalışmalarının ardından kazınan yerler tekrar sıvanarak boyandı. Önemli soruşturmaların yürütüldüğü birimlerde de yetkililer, odalarını gelişmiş cihazlarla tarattı. Muhtemel sızıntı ve telefon dinlemelerine karşı da şube müdürleri arasında 'kırmızı hat' olarak tabir edilen özel telefonlar kullanılmaya başlandı.

17 ARALIK'IN MERKEZİ

17 Aralık'ta operasyona dönüştürülen üç ayrı soruşturmanın emniyet ayağında görevli Organize ve Mali Şubelerin soruşturma evrakını Emniyet Genel Müdürlüğü'nün otomasyon programı POL-NET'ten gizlediği ortaya çıkmıştı. Soruşturma kayıtları, planlı operasyonu yapan polislerce B Blok 3. Kat'taki 'kozmik oda'da saklı bir bilgisayarda tutuluyordu. Emniyet'in kozmik odasına operasyonun dışında tutulan şube personelinin dahi girişi engellenmiş ve 'paralel yapı', üstlerinden habersiz gerçekleştirdiği soruşturmayı baskınlara dönüştürmüştü.

KAYITLARI SİLDİLER

İstanbul Emniyeti'nin Vatan yerleşkesinde bulunan üç bloktan biri olan B Blok'ta 'paralel yapı'nın, 'tasfiye edilmeden önce' duvar içine böcek yerleştirdiği iddiaları, korsan soruşturmanın merkez üssünde paniğe yolaçtı. Uzman ekipler duvarların içini hassas cihazlarla tarayarak dinleme aygıtı aradı. Geçtiğimiz günlerde birtakım kişilerin, İstanbul Emniyeti'nde idari birimlerin bulunduğu A Blok ile Terör ve İstihbarat Şubeleri'nin bulunduğu C Blok'u da dinlediğine ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. Bu arada 'emirleri başka yerlerden alan bazı polislerin' daha önce yürütülen soruşturmalara ait evrakları harici belleklere yükleyip sildikleri tespit edilmişti. Emniyete ait bilgisayarlarda bu evrakları bulmak için geri dönüşüm çalışması da başlatıldı. Dosyaları kimin çaldığını bulmak için başlatılan soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER