ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2014 Pazar 10:43

Emniyet'in 65 adet TOMA ihalesi Meclis gündeminde

Emniyetin 65 adet TOMA ihalesi Meclis gündeminde

Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

CHP'li Tanrıkulu, "Ahmet Davutoğlu, 14 Ekim 2014 günü Kobani protestolarını kastederek partisinin grup toplantısında 'Talimat verdim, yakılan her TOMA'nın yerine 5, gerekirse 10 TOMA alınacak demesinden çok geçmeden birkaç gün sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nün  20, 20, 25 adetlerinde olmak üzere 3 parti halinde toplam 65 adet TOMA ihalesine çıktığı basında yer almaktadır." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Meclis'e sunduğu soru önergesinde öne çıkan sorular; '65 toma ihalesini kazanan şirketin yöneticilerinin kimler olduğu, tomaların fiyatlarının yüksekliği,  tomalara ödenen miktarların kamuya zarar verip vermeyeceği' oldu.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER