ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Temmuz 2014 Cuma 12:20

Ekmeleddin İhsanoğlu: Bize her yer Trabzon

Ekmeleddin İhsanoğlu: Bize her yer Trabzon

İhsanoğlu seçim çalışmalarına Yozgat'ın ardından Trabzon'da devam ediyor.


MHP ve CHP'nin cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmalarına ilişkin "Seçim çalışmalarına Yozgat'ın ardından Trabzon'dan başlamak hem tarihi hem coğrafi hem demografik hem siyasi ve kültürel bakımdan çok önemli" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında geldiği Trabzon'da şehir turu attıktan sonra konaklayacağı otele gelen Ekmeleddin İhsanoğlu ile eşi Füsun İhsanoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekmeleddin İhsanoğlu, bir gazetecinin hangi takımı tuttuğunu sorması üzerine, "Bu sorulur mu? Bize her yer Trabzon. Medarı iftiharımız. Biz artık Trabzonspor'dan Avrupa Şampiyonluğu ve dünya kupası istiyoruz" yanıtını verdi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Yozgat'ın ardından Trabzon'a geldiği, bunun özel bir anlamı olup olmadığının sorulması üzerine İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Ülkemizin bu önemli köşesinden başlamak, Karadeniz'e, Türkiye'nin büyük bir kesimine, Türk milletinin çok dinamik bir kesimine ulaşmak, onlarla hemhal olmak, onlara anlatmak, onların dertlerini dinlemek ve buradan bütün Türkiye'ye bunu yaymak. Buradaki dinamizmi biliyorum. Çünkü çok arkadaşım var. Daha önceden de Trabzon'a geldim, gerçekten Karadeniz'in incisi Trabzon. Buradaki siyasi faaliyetler her tarafa yayılıyor. Zaten Trabzonspor bizatihi büyük bir kurumdur. Türkiye çapında bir müessesedir. O bakımdan seçim çalışmalarına Yozgat'ın ardından Trabzon'dan başlamak hem tarihi hem coğrafi hem demografik hem siyasi ve kültürel bakımdan çok önemli."

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu da bir soru üzerine Karadeniz'e ikinci kez geldiğini ifade ederek, "Bu mevsimde ilk defa geldim. Çok daha yeşil gördüm, çok daha gelişmiş gördüm" dedi.

Füsun İhsanoğlu, eşinin cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin soruya ise "Biz biliyorsunuz çok yorucu ve uzun bir görevden yeni dönmüştük Türkiye'ye. Sıla hasreti vardı, aile hasreti vardı. Onun için ilk başlarda pek sıcak değildim ama hayırlısıyla inşallah Allah muvaffak eyleyecek" cevabını verdi.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER