ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Şubat 2014 Pazar 09:16

Dinlemeler konusunda yeni adım

Dinlemeler konusunda yeni adım

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuştu.


Adalet  Bakanı Bekir Bozdağ, dinlemeler konusunda Türkiye'de çok büyük sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Cumhurbaşkanı, Başbakan dahil Türkiye’de herkesin dinlendiğine dair kanaatler var kabuller var. Herkes telefonunu yanında taşımaktan çekinen bir noktada. Böylesi bir noktaya Türkiye’nin gelmesini hiç ama hiç arzu etmedik. Ama maalesef Türkiye’de böyle bir noktaya gelmiş durumdayız. O nedenle yeni bir adım atıyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından Bozok Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin tüm ülkeye huzur getirmesini temenni ederek, Yozgat Belediye Başkan adayı Kazım Arslan ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarına başarılar diledi.

"Yolsuzluk yapan evladım dahi olsa evlatlıktan reddederim” diyen bir başbakanın arkasından yürüdüklerini belirten Bozdağ, iftiralarla çamurlarla bir takım kirli hesaplarla bu kadroyu lekelemeyi kimsenin başaramadığını bildirdi.

TÜRKİYE BÜYÜK BİR TUZAKLA KARŞI KARŞIYA

Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar başaramadılar bundan sonra da başaramayacaktır. Belediye seçimlerinden başlamak suretiyle Türkiye'yi karıştırmaya, milletin zihnini bulandırmaya, milletin gönlünü değiştirmeye dönük, içeriden, dışarıdan iş birliği içerisinde yapılan büyük bir oyunla, büyük bir senaryo ile büyük bir tuzakla Türkiye karşı karşıyadır. O yüzden bu milletin tuzak bozucu özelliğini bilmeyenlere biz bir kez daha hatırlatıyoruz. Her defasında Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunları millet bozdu, bunların hesabı Allah rızası, bozanın hesabı Türk milletinin rızası değildir. O nedenle de 30 Mart'ta bu hesapları yapanlara bu tuzakları kuranlara yargı içerisindeki bazı çürük elmaları kullanmak suretiyle, Türkiye'nin bahtını karartmak isteyenlere, bu millet 30 Mart'ta sandıkta çok ama çok büyük bir cevabı verecek, oyunun tuzağını boşa çıkaracaktır."

YENİ ADIMLARI ATIYORUZ

Bozdağ, gelecek hafta demokratikleşme paketinin mecliste görüşüleceğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onunla beraber yeni adımları da atıyoruz. Terörle Mücadele Kanunu'na göre görevli özel mahkemeleri kaldırıyoruz. Ceza Muhakemesi Kanunu 250'nci maddesine göre görevli, şu anda geçici madde ile görev yapan mahkemeleri kapatıyoruz. Artık Türkiye'de bir Ağır Ceza Mahkemesi olacak. Artık, Türkiye'de bir soruşturma, bir yargılama usulü olacak. Özel yargılama usulü, soruşturma usulü, hakim, savcı, özel mahkeme uygulamasına son veriyoruz. Yargının içerisinde çoklu yapıyı ortadan kaldırıyoruz. Şimdi avukatların dosyayı incelemesi, şüphelilerin dosyayı incelemesi önündeki engelleri kaldırıyoruz. Dosyanın şüpheli ve evraklarına karşı saklanması uygulamasına son veriyoruz. Herkes dosyasını öğrenecek ne ile suçlandığını bilecek ve savunmasını da hakkını da hukukunu da ona göre savunacak. Bu da son derece önemli, son derece tarihi bir adımdır. Hayırlı olsun."

HERKES TELEFONUNU YANINDA TAŞIMAKTAN ÇEKİNİYOR

Bakan Bozdağ, insanların dinlendiklerini düşündüğünü, Cumhurbaşkanı, Başbakan dahil Türkiye'de herkesin dinlendiğine dair kanaatlerin olduğunu belirterek, herkesin telefonunu yanında taşımaktan çekinen bir noktada olduğunu ifade etti.

DİNLEMELER BÖYLE YAPILIYOR

YENİ ÖLÇÜLERE BAĞLIYORUZ

Böylesi bir noktaya Türkiye’nin gelmesini hiç ama hiç arzu etmediklerini anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama maalesef Türkiye'de böyle bir noktaya gelmiş durumdayız. O nedenle yeni bir adım atıyoruz. Dinlemeleri, daha sağlıklı bir şekilde olması, hukuka uygun olması tehdidin olmaması için yeni ölçülere bağlıyoruz. Bundan sonra sadece kuvvetli şüphelere dayanarak başka türlü delil elde edemiyorum diyerek savcılığa dinleme talebinde bulunamayacaklar. Ne yapacaklar? Kuvvetsiz şüpheyi tehdit eden somut bazı delileri de dosyaya koyacaklar. Benim, kuvvetsiz şüphemi doğrudan sebepler var, deliller var, işte onlar, bunlar diye mahkemeye sunacak, mahkeme onu görünce ona göre değerlendirme yapacak. Eskiden örgüt dışındaki suçlarda üç ay bir dinleme vardı. Arkasından üç ay daha olur. Altı ay dinlenirdi vatandaş. Şimdi iki ay dinleme olacak. Bir ayda ihtiyaç halinde uzatma imkanı olacak. 3 aydan fazla vatandaş dinlenmeyecek. Mahkeme kararı ile de olsa, eğer suç, bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmişse eski düzenlemede birer aylık uzatma alarak sonsuza dek dinlenebiliyordu. Bir süre sınırı yoktu. Şimdi örgüt faaliyetleri kapsamında olsa dahi dinleme 3 ay daha yapılabilecek. Altı ay dinleme nihayetine erecek."

Bozdağ, konuşmasının ardından belediye başkan adayları tanıttı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER