ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Aralık 2013 Salı 11:33

Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu

Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında partililere seslendi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında partililere seslendi. ABD'ye giden CHP'ye yüklendi.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Hükümete yönelik eleştirilerini sıralayan Bahçeli uzun süreden beri eleştirmediği CHP'ye de ABD ziyareti üzerinden yüklendi.

İşte Bahçeli'nin o konuşması:

Bugün Dünya Engellliler Günü, engelli vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını gidermek devletin görevidir. Engelli olmak bir eksiklik değilidir. Her ne olursa olsun engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atılmalıdır.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA YER AÇMALIYIZ

Engelli olmanın dezavantajlarını avantaja çevirmek devletin asli görevidir.
Biz millet olarak birbirimizi düşündüğümüz sürece engelleri ortadan kaldırabiliriz. Sayıları yaklaşık 9 milyon olan engelli kardeşlerimizi bizden görmedikçe bu sorunları aşamayız.
Hayatın her alanında engelli vatandaşlarımıza yer açmalıyız. Bu kardeşlerimiz için kalıcı reformlar yapılmalı. AKP hükümeti yaptığı işi bir lütuf olarak görmemeli. Engellilere hayatlarını idame ettirecek alanlar açılmalı ve çalışma alanları genişletilmeli.

TÜRK KADINI HAYATIN HER ALANINDA OLMALI

Tedavisi mümkün olmayan engeller buz tutmuş vicdanlardır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarından hareketle bugünün bir dönüm noktası olmasını diliyorum. Biz her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız.
5 Aralık 1934'te Türk kadını seçme ve seçilme hakkını almış. Devrim özellikleri göze alındığında çok önemli bir reformdur. Dünyada hiçbir ülke kadına bu hakkı vermezken Türkiye'de böyle bir kazanımın olması çok önemlidir.
Avrupa'da cadı kazanı ile kadın avcılığı yaparlarken bizim medeniyetimizde ise kadın baş tacı edilmiştir. Eski Türk devletlerinde kadınların rolü çok büyüktür.
Cahiliye döneminde kız çocukları diri diri gömülürken Peygamber Efendimiz'den sonra gerçek değerine kavuşmuştur.

BU YURDU KADINLARIMIZA BORÇLUYUZ

Kurtuluş Savaşı'ndaki kadınlarımızı asla unutamayız. Bugün son yurdumuzu kadınlarımıza borçluyuz. 79 yıl önce kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkı önemli bir eşiktir.
Ne üzücüdür ki; kadınların karşılaştıkları saldırılar herkesin malumudur. Son 7 yılda kadın cinayetleri yüzde 1400 artmıştır.
Bahanesi ne olursa olsun. Kadına şiddet işi çözülmesi gerekir. Şiddeti doğuran sebepleri çözmek aciliyetmiz olmalıdır.

BU MAHALLİ SEÇİMLER ÇOK ÖNEMLİ

Bu çağda kadınlara şiddet uygulayan vandallar vardır. Türk kadının her yerde yeri olması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizdeki kadınlara huzurlu, sağlıklı bir ömür diliyorum.
Mahalli seçimlere 118 gün kaldı. Aziz milletimiz kendi seçimini yapacaktır. Büyükşehir, il, ilçe ve muhtarlık seçimleri yapılacaktır. Büyükşehir, belde üyeleri, köy mahalle muhtarları bu seçimler sonucunda belirlenecektir.

BU SEÇİMİ İHANET Mİ KAZANACAK TÜRK MİLLETİ Mİ

Bu seçimin şaibesiz, dürüst geçmesi en büyük temennimizdir. Partiler adaylarını açıklamakta ve vaatlerini bir bir sıralamaktadır. Partimizle başarıyı yakalamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu seçimler yakın geleceğimizi etkileyecektir. Şu sorular açıklık bulacaktır; Milli Kültüre bağlılık mı kazanacak yoksa bunların küçümsenmesi mi tercih edilecektir.

AKP'YE DERS VERECEK

Karşılıksız sevgi mi seçilecek, hasım, hanedan,akrabalık mı seçilecektir. Terör kaynağını kazımaya yeminli irade mi öne geçecek yoksa hainler korosu tasvip mi görecektir. Türk milliyetçiliğinin haklılığı mı görülecek, aklı karışık, soyu bulanık, Türklük yok diyenler mi takdir görecektir
Türk milleti bu iki seçimlerden birine evet diyecektir. İnancım odur ki kötü gidişe vurulacak kelepçe olacaktır
Seçimler yaklaştıkça siyasi kulisler hareketlenmiş. Önümüzdeki mahalli seçimler hayati önem taşımaktadır.
İnancım odur ki; kötü gidişe dur diyecek. Bölünmeye Türk milleti izin vermeyecek. AKP'ye ders verecektir. Başbakan Erdoğan'ın ayrıştırıcı sözleri törpülenmeli ve hak ettiği cevabı almalıdır.
AKP zulmünden kurtulmak için yerel seçimler çok önemlidir.
Her hal ve tavrından gözüküyor ki başbakan'ı korku sarmıştır. Panik ataklar geçirdiği görülmektedir. Hak ettiği hüsran 118 gün sonra gerçekleşecek. Türk milleti oyunu görmüş milliyetçi duygular yeniden harekete geçmiştir. 1919'daki gibi yeniden şaha kalkacağız.

CHP BU ÜLKEYE TAKOZDUR

Türkiye yıllardan beri tek sermayeleri kutuplaştırma olan AKP-CHP-BDP'nin çekişmesiyle israf olmaktadır. PKK'ya el uzatan iktidar partisiyle, Washington'dan icazet arayacak kadar çaresiz olan ana muhalefet partisi bu ülkeye takozdur. Millet içine düştüğü kısır çekişmeden bıkmıştır. Kaynaşma ve kucaklaşma aramaktadır. Kaçınılmaz hesaplaşma ve milli şuur 30 Mart günü Başbakan'a pazarlık ortaklarına, yabancılardan merhamet umanları zangır zangır titretecektir.

YSK DEMORASİYE DARBE VURMUŞTUR

Aday olan bakanların istifa etmemesi gerektiğini söyleyen YSK demokrasiyi hiçe saymıştır. Bir yanda kıt kanaat imkanlarıyla mücadele eden adaylar bir yanda devletim tüm imkanlarını kullanan bakanlar.
YSK'yı temize çıkarmak demokrasinin neresinde? YSK'nın kararı hangi akılla bağdaşır. YSK bu kararı nasıl almıştır? İradesine ipotek koydurmuş mudur? Başbakan aday olan bakanların istifasını istmelidir.

TERÖRİST BDP'LİLER BAYRAĞI İNDİRDİLER

Eğer istifa etmezlerse faşist yöntemlerden bir farkı olmayacaktır.
BDP'nin gençlik kongresinde bir grup terörist Türk Bayrağı'nı indirmişlerdir. Başbakan hafta sonunda terör estirdiği Muğla'da bu menfur olay hakkında kıyısından konuşmuştur.

TÜRK NE DEMEK

Türk demek İslam'ın kılıcıdır, Türk demek şereftir, Türk demek, şehitliktir, kahramanlıktır, kutlu bir dilektir, devasa şuur ve devasa hatıra demektir. Türklüğe yok demek küfrün uşaklığıdır. Bozkırlardan balta girmemiş ormanlara kadar Türklüğün imzası atılmıştır da bu yarasa kılıklılar Türklüğü anlayamamıştır.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER