ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Haziran 2013 Salı 16:27

Demirtaş'tan Erdoğan'a Gezi tavsiyesi

Demirtaştan Erdoğana Gezi tavsiyesi

Selahattin Demirtaş BDP grup toplantısında Başbakan'ın Gezi eylemleri karşısındaki tutumunu eleştirdi.


BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Gezi Parkı eylemleri ile ilgili konuştu.

''Ülkenin tek çapulcu tarafından yönetilmesindense üç beş çapulcu tarafından yönetilmesi daha demokratiktir'' diyen Demirtaş, ''Gençleri alkolden uzak tutacağız ayağına gaz bağımlısı yaptınız .Benim tavsiyem gençleri anlamaya çalışın empati yapın kasıntıyı bırakın. Başbakan olarak şort tişört giyip Gezi Parkına gidin.Gençlerin derdi içki falan değil. Orada Müslüman gençlikte var. Siz panzerlerden bira da sıksanız zemzem suyu da sıksanız özgürlük anlayışını ortadan kaldıramazsınız.'' dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş grup toplantısında konuştu.

İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başları;

ÜLKENİN ÜÇ BEŞ ÇAPULCU TARAFINDAN YÖNETİLMESİ DAHA DEMOKRATİKTİR

Öyle çapulcu diyerek küçümseyerek bu işi tanımlayamazsınız. Ülkenin tek çapulcu tarafından yönetilmesindense üç beş çapulcu tarafından yönetilmesi daha demokratiktir. Sadece kendine Müslüman, kendine demokrat anlayış ülkenin tamamını kucaklayamaz.

Başbakan kendisine oy vermeyenleri düşman ilan etme noktasına gelmiştir. Hükümetin 15 günlük pratiği demokrasiden bir şey anlamadığını ortaya koymuştur. Siz sadece kendi hassasiyetlerinizi dikkat alıp kürsülerde mikrofonlarda kendi hassasiyetlerinizden söz ederseniz siz zaten ülkenin tümünün Başbakan'ı olmazsınız.

ERDOĞAN ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ CİNAYETTİR DEMİŞTİR

Gezi Parkı vesile olmuştur. Üçüncü Köprü ile ilgili temeli attınız. İstanbullular bunu istiyor dediniz. Ben size kısa metin okuyayım. 'Üçüncü Köprü İstanbul için cinayettir. kuzey bölgemizdeki ağaçların katledilmesinden başka bir şey değildir'

Kim konuştu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan. Bunu kendisi söylemiş. Şimdi Tansu Çiller hükümeti döneminde yapılması istenen aynı yere üçüncü köprü yapılmak isteniyor.

BENİM TAVSİYEM...

Gençleri alkolden uzak tutacağız ayağına gaz bağımlısı yaptınız.Benim tavsiyem gençleri anlamaya çalışın empati yapın kasıntıyı bırakın. Başbakan olarak şort tişört giyip Gezi Parkına gidin.

Gençlerin derdi içki falan değil. Orada Müslüman gençlikte var. Siz panzerlerden bira da sıksanız zemzem suyu da sıksanız özgürlük anlayışını ortadan kaldıramazsınız.

Halktan daha güçlü güç yoktur. Nice diktatörler, kralleri padişahlar halklara karşı büyük güçlerle savaş yürüttüler ama sonra geri çekilmek zorunda kaldılar. Su akar yatağını bulur.

SDP GÜNAH KEÇİSİ OLDU

Bugün Taksim'de sabah saatlerinde başlayan müdahalenin devrimci ilerici gruplardı. Özellikle SDP'nin hedef tahtası haline getirilmesi oyunun parçasıdır.

SDP'nin bu şekilde günah keçisi haline getirilmesi tesadüf değildir. Bugün HDK sözcülerinin bileşenlerinin Taksim'de hedef haline gelmesi de tesadüf değildir.

İnsanlar gezi olsun diye Gezi Parkı'nda durmuyor. Sayın Başbakan bunların taleplerinin ne olduğu belli değil diyor. Özgürlük istiyorlar. Biz çok çektik diyorsunuz. Bir zamanlar birileri başörtülere paçavra diyorlardı şimdi siz çıkıyorsunuz çapulcu diyorsunuz.Bu nasıl empatidir?

Erdoğan'ın yaptığı mitinglerin amacı nedir? Parti içi sorunsa yeme yedirtme meselesi ise Ak Parti bahçesinde yağın mitingi. Halkı buna karıştırmayın. Türkiye'nin yüzde 100'ü özgürlük istiyor. İnsanların onur ve haysiyeti ile oynayamazsınız.

PİŞMAN OLMAK İSTEMİYORSANIZ ADIM ATIN

Bu söylem ve politikayla Türkiye'nin demokrasi ile buluşması fırsatını kaçırmış olursunuz. Pişman olmak istemiyorsanız demokratik adımları atmalısınız.

Başbakanlık baki değildir. Özel Yetkili Mahkemeler gün gelir sizi yargılar. Keşke Başbakanken bunu kaldırsaydım dersiniz.

Müzakerelerde kritik aşamaya geldik. Birinci aşama çatışmaların sonlanması sağlandı. 2 ayda bir zorla heyetler gidiyor. Bu iş sihirbazlıkla olmaz. Savaşın durmuş olması muzaam kazanımdır. Peki şimdi yarattığımız barış ortamının üstüne demokrasiyi inşaa etmeyeceksek bunu nasıl kalıcı hale getireceğiz?

İkinci aşamada hükümetin ne yapacağını yakından izleyeceğiz. Çünkü bu aşamaya kolay gelinmedi. Bu aşamadan sonra işlerin bozulmasına izin vermeyeceğiz.

15 gündür Gezi vesilesi ile ayakta olan herkes müzakere sürecine müdahil olmalıdır.

SEÇİMDEN KORKMUYORUZ

Özgürlüğü kurumsallıştıurmayan gider. Başbakan'ın bunu bilmesi gerek. Siz sandık demokrasisine güveniyorsanız ona göre adım atmalısınız. Biz seçimden korkmuyoruz. Seçim barajını kaldıralım, medya baskısını kaldıralım, hazineyi sadece cebinize atmayın yiğitseniz böyle yapalım

Sandık demokratik şekilde kurulsa sende bu kadar oy alamayacğını biliyorsun. Seçime gideceksek yiğitçe gidelim. Seçim barajını kaldırlım seçimi de erkene alalım. Siz bu tutumunuzla devam ederseniz halk size sandıkta da hesap sorar.

7 ay kalmışmış soracağımız hesap varsa orada sorun diyor. 3 seçimde o kadar baskınıza rağmen seçimden başarı ile çıkan parti olduk. Bunun kıymetini de bilmediniz. Sandıktan çıkanları içeri attınız.

Bu demokrasi anlayışı kaba demokrasi anlayışıdır. 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER