ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2014 Çarşamba 19:15

Demirtaş: Oylar çalınabilir diye kullanmamazlık yapmayın

Demirtaş: Oylar çalınabilir diye kullanmamazlık yapmayın

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, yurt dışında oylar kullanıldıktan sonra Türkiye'de sayılmasıyla ilgili kaygılarını dile getirdi.


Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, yurt dışında oylar kullanıldıktan sonra Türkiye'de sayılmasıyla ilgili kaygılarını dile getirdi. Oy kullanılan sandıkların taşınması sırasında gözlemci bulundurmak istediklerini belirten Demirtaş, "Oylar çalınabilir diye kullanmamazlık yapmayın." dedi.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, bazı kadın örgütleri ile Maçka Parkı'nda buluştu. Demirtaş burada yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'a karşı şu eleştirilerde bulundu: "Neden bunların tahriklerine kapılalım ki, neden her defasında Başbakan bir düşman çıkarıp, kendi kitlesine 'Düşman budur, hadi hep birlikte saldırıyoruz' mesajı versin. Neden biz bunu kabul edelim. Neden biz onun oyunlarına düşelim. O bizi düşman olarak tanımladıkça neden biz de 'senin kitlen bizim düşmanımızdır' diyelim. Onların var ettiği sahada yarışmayacağız. Biz, özgürlük meydanında savaşmak istiyorsan buraya gel diyeceğiz. Senin ırkçılık, tekçilik, faşizm, cinsiyetçilik üzerine kurduğun sahada bizim yerimiz olmaz. O sahada güreşmek ona kazandırır. Çünkü biz ırkçılık yapmayı bilmiyoruz. Faşistlik yapmayı biz bilmiyoruz. Cumhurbaşkanlığı yarışında o nedenle ezberi bozuldu o yüzden."

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını da cevaplandıran Demirtaş, yurt dışında kullanılacak oyların sayımı konusunda kaygılarının olduğunu belirtti. Demirtaş konuya ilişkin şunları söyledi: "Yurt dışı elçilik ve konsolosluklarda kullanılacak oylar orada açılıp sayılmayacak, torbalarla, çuvallarla Ankara'ya bir kapalı spor salonuna kadar taşınacak. 54 ülkeden oylar sayılmadan Ankara'ya getirilecek. Taşıma esnasında biz gözlemci bulundurmaya çalışıyoruz. Israr ediyoruz. Çünkü bu konuda iktidar partisinin sabıkalarını bildiğimiz için o oyların kullanıldığı yerde açılıp sayılmasını istiyorduk. YSK bu itirazlarımızı reddetti. Dolayısıyla oylar Ankara'ya gelecek. Her aşamasında arkadaşlarımız bulunacak. Oyların çalınmaması için biz tedbirlerimizi alıyoruz. Oylar çalınabilir diye kullanmamazlık yapmayın. Mutlaka oyunuzu kullanın. Biz sahip çıkacağız. Tedbirini alacağız." Konuşmasının ardından Demirtaş, yoğun ilgi arasında parktan ayrıldı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER