ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Mart 2014 Pazar 17:04

Demirtaş: İç barış konusundaki en büyük tehdit Başbakan

Demirtaş: İç barış konusundaki en büyük tehdit Başbakan


BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın seçim meydanlarındaki üslubunu eleştirerek, “Bir başbakan olarak şu anda ülkenin iç barışı konusundaki en büyük tehdit sensin.” dedi.

Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP) Adana Uğur Mumcu Meydanı’ndaki mitinginde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Başbakan'ın seçim meydanlarında kullandığı üsluptan dert yandı. En büyük kışkırtmayı, provokasyonu Başbakan Erdoğan’ın yaptığını söyleyen Demirtaş, “Her sözü zehir gibi, her sözü hakaret, yani bugüne kadar hiçbir seçim kampanyası bu kadar çirkinleşmedi.” diye konuştu. Herkesin seçime, Başbakan’ın ise savaşa gittiğini vurgulayan Demirtaş, “Bu provokatif dille, üslupla seçim mi olurmuş, zaten inkâr da etmiyor. ‘Bu bizim için istiklal savaşıdır’ diyor. Kusura bakma kardeşim biz seçime gidiyoruz. Sen savaşa gidiyor olabilirsin, ama sana bir savaş hikâyesini hatırlatayım. Bir zamanlar senin gibiler de heyecanla savaşa gidiyorlarmış. Allah Allah Allah diye gidiyorlarmış, cephede yenilince de gerisin geriye, Allah Allah, Allah Allah, nasıl yenildik diyorlarmış. Senin de başına bu gelecek inşallah.” ifadelerini kullandı.

Başbakan'ın siyasi parti liderlerini üslup üzerinden eleştirmesine de karşı çıkan Demirtaş, “Senden başka kışkırtan yok ki, sen bir sussan seçim atmosferi barış içinde geçecek. Senden başka tahrik eden, hakaret eden yok. Bir başbakan olarak şu anda ülkenin iç barışı konusundaki en büyük tehdit sensin. Başka da kimse kimseyi tehdit etmiyor.” şeklinde konuştu. Başbakan'ın sadece kendisine oy verenleri Allah’ın yarattığına inandığını vurgulayan Demirtaş, “Bize diyor, 'yaradılanı Yaradan'dan ötürü severiz' diyor. İyi de, bana öyle geliyor ki, sen sadece Allah’ın sana oy verenleri yarattığını zannediyorsun, sana oy vermeyenleri Allah yaratmadı zannediyorsun herhalde. Sen bir tek onları seviyorsun. Sana oy veren dışında, Allah’ın tek bir kulunu sevdiğini görmedik. Mesela sen Berkin Elvan’ı sevmiyorsun, Ceylan Önkol’u sevmiyorsun, Uğur Kaymaz’ı sevmiyorsun. Sevseydin, 15 yaşındaki bir çocuğun katledilmesiyle ilgili böyle mi konuşurdun? Hani yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyordun? Hani İsrail, Filistin’de çocukları katlederken sen van minüt diye bağırıyordun, senin yaptığın farklı mı? Ölümler arasına ayrım koymak, ölümler arasında ayrım yapmak kendine insanım diyene yakışmaz. Burakcan da Berkin de bu halkın çocuklarıdır. Hepsi candır, hepsi ana kuzusudur. Anaların gözyaşlarının rengi arasında fark yoktur. Ama kullandığı cümlelere bir bakar mısınız? O diyor ekmek almaya gitmedi, ne ekmeği, yüzü poşuluydu, taş attı diyor. Şimdi ne diyebilirsiniz ki? Farz edelim ekmek almaya gitmedi, farz edelim senin zulmüne bir taş da ben atayım dedi. Öldürmen mi gerekiyor, cezası ölüm mü? Bunu savunabiliyor. Bunlar kışkırtmadan başka bir şey değil, kendi kitlesine, topladığı insanlara acılı anaları yuhalatıyor. Evladını daha yeni defnetmiş anaları oradaki insanlara yuhalatıyor. Orada yuhalayan insanlara da yazıklar olsun diyorum, onların da Müslümanlıkla, insanlıkla alakası olamaz. Bir acılı anneyi yuhalamanın insanlıkla alakası olamaz.” dedi.

"RUH SAĞLIĞINIZ İÇİN BAŞBAKAN ÇIKTIĞINDA TELEVİZYONU KAPATIN"

Başbakan televizyonlara çıktığında dinlenmemesi, televizyonun kapatılması tavsiyesinde de bulunan Selahattin Demirtaş, şunları söyledi: “Bütün kanallar onu canlı veriyor, ama Başbakan çıktığında kapatın, adam kısa devre yapmış, ne konuştuğunu bilmiyor. 25 tane kanal, özel kanal Başbakan'ı canlı yayınlıyor. Yetmiyor TRT canlı yayınlıyor. Ben şimdi merak ediyorum, TRT genel müdürüne sesleniyorum. Sen AKP’nin yayınlarını, bizim tam 240 katımız orada canlı veriyorsun. TRT Genel Müdürü beni dinliyorsa soruyorum, sen Tayyip Erdoğan’ın memuru değilsin, senin aldığın maaş, TRT’ye aldığın kameraman, oraya harcadığın her kuruş buradaki BDP’li, HDP’lilerin de cebinden çıkıyor. Sizin babanızın parası değil, babanızın kanalı da değil. Suç işliyorsun TRT Genel Müdürü olarak suç işliyorsun, istifa etmen lazım. Eğer AKP’de siyaset yapacaksan, istifa eder gider AKP’de aday olursun, ama TRT Genel Müdürlüğü koltuğunda oturup partilere ambargo uygulayamazsın. Sen AKP’nin özel kanalı değilsin. TRT’yi bu şekilde AKP özel yayıncılığı haline getirmeye hakları yoktur. Bunları boykot edin, boykot, Başbakan'ı çıkaran, canlı yayınlayan her kanalı kapatın, izlemeyin bile. Sizin ruh sağlığınız için söylüyorum. Çocuklar korkmasın diye söylüyorum.”

Demiştaş, ayrıca hiçbir yerde ittifak anlaşmaları olmadığını da ifade ederek, insanların kafasının karıştırılmak istendiğini sözlerine ekledi.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER